(Nő vagyok, tehát) A villanyszerelésnek illetve a hegesztésnek mennyire vannak fizikailag megterhelő részei?
Szerintetek mennyire lehet ezekben a szakmákban boldogulni nőként?
Azt hallottam, hogy villanyszerelőként, pályakezdőként, a ranglétra legalján nagyon komoly fizikai megterhelésre kell számítani...
Ez mennyire igaz, illetve ez minden esetben így van e?
A hegesztésnél meg van egy csomó “szakirány”, például bevont elektródás kézi ívhegesztés, fogyóelektródás védőgázos ívhegesztés, wolframelektródás védőgázas ívhegesztés, orbitál hegesztés, stb.
Nem tudom, hogy melyik az amelyik egy kicsit lightosabb... Fizikailag kevésbé megterhelő.
De amúgy tisztában vagyok vele, hogy ezek mind kemény szakmák, nem is ez a kérdés hogy azok e...
De keménység és keménység között is van különbség és én azt gondolom, hogy van olyan szakmunka ami a nők 90 százalékának (vagy többnek) kifejezetten nem ajánlott...
Ti mit gondoltok?
Előre is köszi!
:D
Így van. :)
Villanyszerelésről nem tudok mit mondani, de véleményem szerint kevésbé megterhelő, mint a hegesztő szakma adott esetben. Huzogatod a viszonylag kis tömegű vezetékeket oda, ahova kell.
Hegesztés: Nem mindegy, hogy mivel kell dolgoznod. A férjem például hetente több tonnányi vasat emelget a munkája közben. Amikor összeáll a darabokból egy termék, egyedül el sem bírja, olyan nehéz.
Ha nem kell vésni, akkor a villanyszerelés kevésbé megterhelő fizikailag.
Hegesztőként szerintem kevés az a fiatal szaki, aki megválogathatja, hogy milyen munkákat vállal el és milyeneket nem. Ebből kiindulva, míg állva mondjuk egy kerítés elemet simán meghegesztesz, addig lehet, hogy egy komplett acél vázat nem hegesztesz össze mondjuk fej fölött, vagy esetleg féloldalt fekve, benyúlva a hegesztendő anyag alá. Én azt gondolom, hogy hegesztőként kevésbé is vennének komolyan a nemed miatt. A férjem mellékesként néha elmegy ezt-azt meghegeszteni a cégnek, azért elfárad a végére, pedig elég fitt alkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!