Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A CNC forgácsolónak van...

A CNC forgácsolónak van jövője? Megéri tanulni most 2022-ben, ha valaki pályát szeretne váltani 30 fölött?

Figyelt kérdés

Úgy olvastam valahol, hogy a 3D-s nyomtatók miatt a jövőben halott szakma lesz, igaz?

Vagy keresett szakma lesz a jövőben? 31 vagyok és szeretnék szakmát váltani, ezt néztem ki magamnak, de nem akarok vele befürödni.

2022. aug. 14. 18:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
#10 ! nehogy rábeszéld! vagyunk már elegen!
2022. aug. 18. 12:57
 12/19 anonim ***** válasza:

Én gépgyártás technológiai technikusnak tanulok, de megbántam. Most csinálom a szakmát, de befejezem ezt már. És megyek tovább gépészmérnöknek.

Úgy érzem, hogy 4 évet elvesztegettem az életemből.

Ha nem egyedi gyártásba mész nem éri meg. Meg bírni kell a 3 műszakot is.

2022. aug. 25. 14:20
 13/19 anonim ***** válasza:

hát nyilván a gépészmérnöki nem is lesz olyan egyszerű, mint a gépgyártás technológiai technikus

egyébként a gyártechnológus nem fog 3 műszakozni, maximum 2

2022. aug. 25. 16:22
 14/19 anonim ***** válasza:
#12 persze hogy nem, csak amikor jöttünk nyíltnapra elmondták, hogy milyen jó szakma ez, mennyire keresett, 500 ezreket lehet keresni. Aztán széjjel szopatják az embert 4 évig és állítólag az 5. év még szopatósabb.
2022. aug. 25. 17:13
 15/19 anonim ***** válasza:
hát amikor én voltam annyi idős, akkor ez egy kétéves érettségi ráépülés volt
2022. aug. 25. 17:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Most meg nekünk olyan gépekről kell tanulni, amit talán a Kádár korban használtak... Sugárfúrógép, portál marógép... Őszintén, miért? Miért nem lehet egy 2 éves esztergálási, marási gyorstalpaló után áttérni a CNC-re. Nekem minek kell.a kazánképlet ehhez?
2022. aug. 25. 17:36
 17/19 anonim ***** válasza:

azért, mert a CNC drága, a fémipari alapok pedig ugyanazok

különben a gépészmérnöki szakokon csak száraz számolás van, már vagy 30 éve nem része a tantervnek, hogy te megtanulj szerszámgéppel dolgozni

2022. aug. 25. 17:42
 18/19 anonim ***** válasza:

#17 tisztában vagyok azzal, hogy mi lesz a gépészmérnökin.

De az oktatással akkor is gond van.

Elavult technológiákról oktatnak.

2022. aug. 25. 17:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Az egyetemes gépek nem elavult technológiák oktatásra, az alapok továbbra is teljesen megegyeznek, a régi gépekkel pedig költséghatékonyan lehet tanítani a nebulókat.

Horror árai vannak a modern termelőeszközöknek, a régi technológiák meg relatíve egész olcsóak, és rengeteget lehet tanulni velük.

jan. 6. 18:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!