A CNC forgácsolónak van jövője? Megéri tanulni most 2022-ben, ha valaki pályát szeretne váltani 30 fölött?
Úgy olvastam valahol, hogy a 3D-s nyomtatók miatt a jövőben halott szakma lesz, igaz?
Vagy keresett szakma lesz a jövőben? 31 vagyok és szeretnék szakmát váltani, ezt néztem ki magamnak, de nem akarok vele befürödni.
Én gépgyártás technológiai technikusnak tanulok, de megbántam. Most csinálom a szakmát, de befejezem ezt már. És megyek tovább gépészmérnöknek.
Úgy érzem, hogy 4 évet elvesztegettem az életemből.
Ha nem egyedi gyártásba mész nem éri meg. Meg bírni kell a 3 műszakot is.
hát nyilván a gépészmérnöki nem is lesz olyan egyszerű, mint a gépgyártás technológiai technikus
egyébként a gyártechnológus nem fog 3 műszakozni, maximum 2
azért, mert a CNC drága, a fémipari alapok pedig ugyanazok
különben a gépészmérnöki szakokon csak száraz számolás van, már vagy 30 éve nem része a tantervnek, hogy te megtanulj szerszámgéppel dolgozni
#17 tisztában vagyok azzal, hogy mi lesz a gépészmérnökin.
De az oktatással akkor is gond van.
Elavult technológiákról oktatnak.
Az egyetemes gépek nem elavult technológiák oktatásra, az alapok továbbra is teljesen megegyeznek, a régi gépekkel pedig költséghatékonyan lehet tanítani a nebulókat.
Horror árai vannak a modern termelőeszközöknek, a régi technológiák meg relatíve egész olcsóak, és rengeteget lehet tanulni velük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!