Villanyszerelőnek vagy csőhálózat-szerelőnek éri meg jobban tanulni? Elsősorban külföldön szeretnék elhelyezkedni a szakmában.
Mind a kettőt, bár szakmailag jobban jársz a villanyszerelő szakmával hosszútávon.
Lásd okos otthonok, nyugis karbantartói munkák stb.
Megnéztem neked Németországban a lehetőségeket.
- Csak német vállalkozónak, multinak szabad dolgozni. A munkaközvetítőket érdemes elkerülni, mert lehúznak.
- Érdemes 3-5 év tapasztalattal kimenni dolgozni.
- Betartják a munkavédelmi szabályokat.
- Fizetés, megfelelő szakmai tapasztalattal bruttó 4-5000 euró között van.
Közvetlenül az adott cég alkalmazásában.
- Fizetés mellett több helyen a szállást is állják, nem tömegszálláson.
Van, ahol van ennek pár száz eurós díja. Bejárást természetesen támogatja a cég, szolgálati autót is adnak bizonyos helyeken.
- Van, ahol külön befizetnek nyugdíj előtakarékossági számlára, van nyaralási pénz is, 13. havi fizetés is.
- Munkakörülményeket tekintve nem mindegy, hogy gyárban vagy kint a szabadban, építkezésen dolgozol. Időjárási viszontagságok stb.
1, azért nehogy már évi 60k bruttó eurót keressen egy villanyszerelő alkalmazott németben....
Mérnökök keresnek annyit.
Kedves 3-as válaszoló.
Tény, hogy nem ez az általános, de jó pár ilyen hely is van. Az álláskereső portálokon írják is.
Én ezeket céloznám meg hosszútávon, de tudom, láttam azt is, hogy az átlag bruttó 3-4000 euró között mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!