Forexel tényleg ennyi pénzt lehet keresni?
Sziasztok, a minap hosszú töprengés után előfizettem egy Forex kereskedéssel foglalkozó személy csoportjára azzal, hogy nem is jön be 1x ennyi pént megér (70$)).
2 napot töltve a csoportjában a MetaTrader 5 DEMO számlán megtettem a tippjeit. És 90%-ban minden jött amit mondott és a demo számla ellenére is csak, úgymond halandó emberi mértékkel tettem meg a tippjeit (azaz 100-1000$-ig). És pl. egy 100$-ral megtettet tippből lett 40-50$ profitom.
Tehát 40%-ot hozott, ez mennyire valid? Nem sok tudással rendelkezve a Forex kereskedéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy meg-e éri idővel valós számlára váltani, tényleg ekkora százalék a profit?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
21/F
Általánosságban(!) így van az érték:
0.01 LOT(micro) = 10 cent nyereség/veszteség 1 pip-nél
0.1 LOT(nano) = 1 dollár nyereség/veszteség 1 pip-nél
1 LOT = 10 dollár nyereség/veszteség 1 pip-nél
Ha érdekel az érték érdeklődj a brokerednél a pip valueról.
A brokerek tőkeáttételt biztosítanak(ezt a brokerednél tudod megérdeklődni), ehhez van egy letét is. Példaként ha 2 dollár a margin a 0.01-es LOT-NÁL, akkor 0.1-nél 20 dollár, 1 LOT-nál pedig 200 dollár.
"És pl. egy 100$-ral megtettet tippből lett 40-50$ profitom."
Az a 40$ nem rossz, de azt is vedd figyelembe hogy az a 100 dollár gondolom 1 LOT-al lett nyitva és elég hamar -40$-50$ is lehet belőle.
Bármennyi pénzt lehet vele keresni és veszíteni :D Soros György 1 milliárd dollárt keresett 1 nap alatt. Nem hiszem hogy te ennyit fogsz, de fő a pozitívitás :D
Én hagynám az összes olyan céget ami pénzt kér a tudásért.
Inkább keress rá ezekre: S+R, S+D, Quasimodo, Head and Shoulders, Initial break, Dominan break, Chart patterns
Utolsónak abban igaza van, hogy nehogy fizess bármilyen tanfolyamért.
Soha nem értettem a mondást, hogy aki nem ért hozzá, tanítja, de rájöttem, hogy erre pont igaz. Ha nem tud belőle meggazdagodni, hát csinál belőle tanfolyamokat. Én elvégeztem egyet online, én m.arha, bár nem volt túl drága, de a pasi nagyjából a tankönyvet mondta el, halvány gőze nem volt az egészről. De szerintem azért szépen van belőle pénze így is.
A "megtettem a tippjeit" mit jelent? Szignálszolgáltatásra fizettél elő, tehát a trader által megadott módon indítottál ügyleteket? Ha igen, akkor:
1. A 40% nyereség lehet valós (bár azért kíváncsi lennék arra a kockázatkezelésre), viszont ezt biztosan nem tudod folyamatosan hozni. Az eredmények hullámzanak, tehát lesz amikor zsinórban veszteséges leszel. A lényeg, hogy hosszabb távon összesítve nyereséges vagy veszteséges vagy-e. Van aki egy hónap alapján állapítja meg az eredményességét, szerintem inkább egy év az, ami alapján reális lehet a megállapítás.
2. Nem tudod pontosan azokat az ügyleteket indítani, hiszen az ár folyamatosan változik. Tehát amikor kiteszi az indított ügyletének az adatait, te már nem tudsz azon az áron kötni, hiszen eltelt valamennyi idő.
3. Elég valószínű hogy nem tudod az összes ügyletet megkötni amit a trader, hiszen nem ülsz 0-24-ben a gép előtt, tehát nem lesz az az összesített eredményed, mint az övé
4. Nem elég lemásolni egy ügyletet. Érteni kell a méretezéshez, a kockázatkezeléshez. Minimum. Nem biztos, hogy a te egyenleged és pszichológiád "elbírja" az indított ügyletet
5. A legnagyobb bukta a pszichológia részében van. Nem lehet kihagyni a számításból akkor sem, ha másolsz.
6. Írta valaki, hogy a bróker átver. Ez alapvetően nem igaz. A forex brókerek érdeke nem az, hogy pénzt utalj a számlára amit majd ők lenyúlnak, hanem az, hogy minél nagyobb forgalmad legyen, minél több ügyletet köss. Nyilván vannak csaló brókerek, ezért kell utánanézni hogy melyiknél nyit az ember számlát. Viszont ahhoz hogy ki tudd szűrni hogy melyik bróker scam, ahhoz megint csak érteni kell hozzá.
Lehet vele szépen keresni, viszont hosszú távon és rengeteg tanulással. Meg jó pszichológiával.
Sok sikert!
utolsó vagyok
Na, most végre elolvastam figyelmesen a kérdést.
7. Ha 100 dollárral megtett tipp nem mindegy hogy azt jelenti, hogy 100usd volt az ügylet értéke vagy 100usd-t tettél bele. Illetve a haszon kiszámításánál a nyereséget nem az indított ügylet értékéhez viszonyítjuk, hanem az egyenleghez.
Most mi a kérdésed pontosan? Persze hogy lehet hogy egy időszak pozíciója +40%ot hoz. Aztán lehet a következő -80%ra viszi le a szamladat.
Most bántsd nélkül kérdezem hogy amugy mennyire vagy tisztában azzal hogy ez hogyan működik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!