Szerdán próbanapra kell mennem egy ruházati boltba?Még nincs munkatapasztalatom. 18L
Izgulok amiatt nehogy hibázzak,bénázzak ott vagy leégessem magam.Próbanapon mire figyel a főnök?Elvarja teljesen hogy egyedül menjen a munka,munkatapasztalat nélkül?
Tudnatok tanácsot adni hogy mire figyeljek oda?
Még nem voltam interjún,csak felhívtak hogy szerdán menjek próbanapra reggel 8ra legyek ott.Fizetést fogok kapni?
A legfontosabb, hogy megértsd azt, hogy nem az életed múlik ezen a napon. Ha esetleg nem sikerülne akkor majd mész a köbetkező ruha, cipő, fehérnemű boltba. Tényleg ez a legfontosabb. Ne parázz.
Valszeg körbevezetnek az üzletben és elmutogatják mi merre található. Megnézik mennyire vagy érdeklődő. A lényeg, hogy mindig kérdezz, lássák rajtad, hogy érdekel a munka és nem sz*rsz az egészbe.
Mivel kereskedelem ezért arra is kíváncsiak lesznek, hogy mennyire tudsz kommunikálni a vásárlókkal, nem érzed e zavarban magadat előttük. Valószínű, hogy oda kell majd menned pár vásárlóhoz és elnyomni a sablon szöveget "Segíthetek valamiben?".
De a legfontosabb, hogy ne izgulj. Nagyon jól fog menni a dolog és szuper leszel.
Nem hiszem. Lehet, hogy beállítanak, de előtte elmutogatják rajta, mit és hogy kell csinálni. Nem fognak úgy odarakni, hogy azt se tudod, hogy kell kezelni a gepet. Lehet a próbanapod annyi lesz, hogy a pénztáros mellett kell állnod és figyelni, hogy csinálja. Aztán váltotok és te csinalod, ő pedig figyeli el ne rontsd.
Hogy kapsz e érte pénzt arról fogalmam sincs. Van ahol kifizetik a próbanapot is, van ahol nem. Ezt mindenképp kérdezd meg a főnöktől, vagy a helyettestől.
Kegészítve a fenti remek tanácsokat: általában értékelik a rendet és az önállóságot. (pl. ha a vevő szertehagyja a ruhát, akkor magadtól visszaakasztod a helyére.)
És nagyon jót tesz, ha tudsz eladni. Azaz azok a vevők, akikkel te foglalkozol, vesznek is valamit. Persze ez nem csak rajtad múlik, de egy mosoly, egy dicséret, egy jó tanács, egy "mit szólna ehhez?" kérdés csodákra képes.
#6 Nem megyünk papír nélküli "próbanapra"... Legalább napi bejelentés és hozzá tartozó fizetés jár.
#7 Majd én tudom hogy mit szeretnék felvenni, személy szerint sose szerettem ha kérdezésem nélkül odaállít valaki és na majd ő megajánlja a jó cuccot meg terméket. Ha én megkérem rá hogy segítsen, az más. És, ez egy kínai bolt, nem egy kicsi de "exkluzív" üzlet ahol valóban ezt el lehet sütni.
#9 Pontosan azért, egész nap dolgozhatsz, ingyen. Nem akarlak elkeseríteni, de majd megtapasztalod milyen farkastörvények vannak a munkaerőpiacon... Meg a munkahelyeken, főleg.
Pénztárt meg nem kezelhetsz, egyáltalán. Max. nézheted hogy csinálják. Ha bemegy egy ellenőr, és te kezeled a pénztárt majd szépen igazolja magát, megy a bünti. Mindkét fél részére. De még azért is hogy mit keresel ott bármi papír nélkül a másik oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!