Milyen pályát érdemes választani, ha nincsenek soft skilljeim?
A legtöbb munkahelyen egy minimális kommunikáció elvárt, hiszen információt, adatokat le kell kérni, tovább kell adni.
Amúgy pl postás, éjjeli őr.
Egy tervezőnek ha mondjuk egy épületről
Van szó akkor egyeztetni kell a beruházóval, kivitelezőkkel, hivatalos szervekkel, önkormányzattal, cégen belül is el kell számolni a haladással, ha nagyobb csapatban dolgozik akkor a csapattagokkal stb. Komolyabb felsőfokú vegzettségű pozíciók nagy része tele van ezekkel. Hanem tetszik ez akkor adtak egy jó tippet, menj el kamionosnak. Meg mondják mit hova mikorra kell vinned , de ezenkívül egyedül mész az utadra.
Az nem lenne opció, hogy fejleszted magad? Bármilyen meglepő, a soft skilleket könnyebb, mint a Hard skilleket.
Amúgy az egyetemen is kell kommunikálni.
#4 Pénzügyi szférában dolgozom IT-sként :D
Lehet vannak nagyon kivételes esetek, de olyat például fel sem vesznek aki nem tud legalább angolul tárgyalási, társalgási szinten. Ezer meeting van, a legtöbbnél ki kell vennek a részed, és sajnos nagyon kell tolni a jópofizást is, főleg ha valami VP-vel vagy ED-vel beszélgetsz. (Agile környezetben pláne, napi meetingek hogy hol, állsz, mikor végzel, hogy haladsz, mutasd be, mindezt persze monitor előtt, nem személyesen de kb ugyanaz)
Tehát vagy bele kell jönni a professzionális nyelvhasználatba, vagy elfelejti az ember ezt az utat is.
Tudok angolul, nekem a verbális dolgok nem mennek. Pl nem tudok belenézni az emberek szemébe sem, ideges vagyok ha valami idegennel kell beszélnem, ezért hadarok, remeg a hangom, el sem tudom mondani normálisan, amit akarok.
Meg nekem stressz a kommunikáció, pl utálok telefonálni is. Van egy lány ismerősöm, ha pittyeg a telefon és látom, hogy ő ír, akkor befogom a fülem és a szobából is kifutok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!