Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálátok? Bele mernétek...

Mit csinálátok? Bele mernétek vágni?

Figyelt kérdés
Van egy fix munkahelyem, biztos jövedelmem. Két éve elvégeztem a kézápoló és műkörömépitő tanfolyamot. Nagyon szeretnék ezzel foglalkozni, de nagyon félek feladni a biztos munkahelyem. Igazából innen szerettem volna elmenni szülni és terhesség alatt mégjobban kitanulni a szakmát. Igazából már nagyon elegem a munkahelyből, baba sem jön. Most komolyan elgondolkoztam felmondok és azt csinálom amit szeretnék. Arra gondoltam 3 hónap munkanélküli, ezalatt elvégeznék sok tanfolyamot aztán bele vágnék a saját szalonomba. Van félretett pénzem amiből jó ideig eltudnék élni ha nem lenne munkám se, de nagyon bennem van a félelem, hogy nem jön össze.
2022. aug. 6. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha mindent beleadsz és nem az motoszkál az agyadban hogy amúgy igy is elvagy... akkor sikerülni fog. Csak a cél lebeg a szemed előtt, akkor sikerül. Szurkolok
2022. aug. 6. 18:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vállalj vendégeket munka után vagy hétvégén. Ha megvan a vendégkör, akkor már a váltás is könnyebb.
2022. aug. 6. 18:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Fizikai munkát végzek napi átlag 9 órát plusz túlóra hajnali kelések(fél 4),fáradt vagyok hozzá.
2022. aug. 6. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia, nekem ugyanez volt nagyjából a helyzetem. 12 évet húztam le egy gyárban, a szakmámban dolgoztam. Tehát én választottam, csak rosszul döntöttem. Ez van. Így jártam. Az is én voltam.

Én 3 v 4 évig lamentáltam hogy váltsak. A lökést az adta meg hogy kirúgtak xD

Én mondjuk nem alkalmazott lettem és nem is vállalkozok, forexezéssel foglalkozom azóta is.

2022. aug. 6. 18:34
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
hétvégén van időd.
2022. aug. 6. 18:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát itt nincs hétvége sajnos. Sőt menjünk be előbb, vagy épp maradjunk, vagy rossz szemmel néznek, de nem ez a lényeg nem panaszkodn8i akarok meg kifogást keresni.
2022. aug. 6. 18:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Csak egy ötlet, hátha el tudsz kezdeni ennek mentén gondolkodni: mi lenne, ha keresnél egy másik állást, ahol például van hétvége, meg normálisabb munkaidő. Akár kevesebb bérért, mint a jelenlegi. Emellett az új munkahely mellett már tudnál a szabadidődben ügyfélkört építeni.

Csak egy ötlet.

2022. aug. 6. 20:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elvégezted a tanfolyamot, akkor milyen sok tanfolyamra akarsz megint járni?

Ha elmész szülni, mi lenne a terv a pár hónap katázás utánra?

Jelenleg egy gazdasági válságba gyalogolunk bele öles léptekkel, az ilyen úri huncutságoknak, mint a műköröm erősen szűkülni fog a piaca.

De miért nem próbálod munka után, hétvégén másodállásban elkezdeni? Kiderülne, hogy egyáltalán képes vagy-e ezt csinálni.

2022. aug. 6. 22:07
 9/10 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem így koppra semmiképp ne.

Én rengeteg munka, család, kisgyermek mellett vállalkoztam másodállásban, éjszakánként, hétvégént. Éveken át. Majdnem ráment a család, egészség, minden, mire elkezdtem saját lábon állni. Most kifizetődő, de nagyon nehéz még mindig, én én többdiplomás mérnök vagyok. Ezt nem felvágásból írom, de abba azért gondolj bele, hogy hányan tudnak elvégezni 8 év egyetemet + 4 év szakmai gyakorlatot, és hányan egy néhány hónapos műkörmös tanfolyamot, amit munkanélküli segély mellett ingyen adnak?

Igen, kb. bárki.

Nem akarlak lebeszélni, vállalkozni jó. Ha van tartalékod próbáld ki, majd max utána keresel másik állást. De ne várj egyszerű menetre.

2022. aug. 6. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Vendégeket nehéz szerezni, nem műkörmöt csinálni. De ha van mögötted egy jó, támogató háttér, akkor nem esélytelen, hogy összejön.
2022. aug. 16. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!