Sok munkahely van, ahol "nem kell csinálni semmit" vagy mindig csak én fogtam ki eddig ilyen munkákat? 25/F
Nem vagyok senkinek a senkije és mindig piaci alapon mentem el dolgozni véletlenszerűen. Még diák vagyok és eddig 3 munkahelyem volt összesen, elég különbözőek, de mindhárom olyan (volt), hogy nem kell(ett) csinálni túl sok mindent. Pl. 8-12 órából kb. 2-3 órát kellett dolgozni, a többi időben lehetett lébecolni, telefonozni, munkatársakkal beszélgetni, stb. És nem volt következménye, mert a többiek is ezt csinálhatták és a kiadott munka is többnyire el lett végezve ilyen rövid idő alatt is.
A sima diákmunkám egy kisvárosi kertépítő cégnél volt, ami a helyi közmunkásokat is foglalkoztatta, de vettek fel diákmunkásokat is. Minden reggel kijelöltek brigádokat és azoknak különböző dolgaik voltak a városban, pl. árok ásás, iskola felújítás. De akárhová küldtek aznap, mindenhol csak a naplopás ment, végeztünk általában 2-3 óra alatt és a többi időben csak feküdtünk a fűben, beszélgettünk, telefonoztunk, ilyenek.
Van egy szakmai jellegű gyakornoki munkám, ami a tanulmányaimhoz kötődik. Pénzügyi osztályon dolgozom egy multinál. Itt is ezt látom, hogy a kollégáimmal is 1 órára elmegyünk ebédelni (hivatalos ebédidő: 20 perc), aztán visszamegyünk fél órára kávézni még. A kijelölt munkát majdnem mindenki elvégzi egy nap 2-3-4 óra alatt (én kb. 2-3) és közben lehet bármi mást csinálni, telefonozni, beszélgetni, netezni a gépen, stb.
Jelenleg kint dolgozom külföldön Angliában nyári munkán és itt pedig 12 órázni kell, de valójában kb. minden nap 2-3 órát kell dolgozni nagyjából (könnyű fizikai munkát), a többi időben telefonozok, ülünk a pihenőszobában, sétálgatunk a telepen, beszélgetünk, stb. Mindezt itt úgy, hogy havi 1 milliót keresek, amit aztán haza tudok majd vinni. De hát finoman szólva sem kell itt sem megszakadni.
Kérdésem valójában sok ilyen munkahely van, ahol nem kell megszakadni, csak mondjuk 8 órából egy pár órát valójában dolgozni, csak ezekkel az emberek nem dicsekszenek és inkább próbálnak a radar alatt maradni? Még fiatal vagyok és nem dolgoztam túl sok munkahelyen, hogy lássam mi a helyzet. Én mindig úgy képzeltem, hogy bent vagy valahol és akkor 8 órából 7-8 órát azért dolgozni kell.
Amikor CnC-ztem volt hasonló. A darabok mentek 1.5-3.5 percig, csak cserélgetni kellett ami 30 msp-t vett igénybe kb meg néha rájuk mérno, hogy megfelelőek-e a méretek.
Illetve olyan is volt, hogy termékváltáskor túl sok volt a munka és nem tudták jóvá írni az új darabot. 6-8-ig befejeztem a régit 8-kor termékváltás csakhát nem értek oda 2-ig, szóval egy laza 6 órás hecsi pergett.
Hálisten én inkább olyan helyeket fogtam ki, ahol azért kellett dolgozni, de nem feszített tempóban. Szerintem ez az arany középút. Nem szakadsz meg és a nap is hamar eltelik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!