Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Általában tehetős szülők...

Általában tehetős szülők gyerekéből lehet csak orvos?

Figyelt kérdés
Nyilván olyan eszűnek kell lennie a gyereknek is, de máshogy hogy fizetnék ki a tandíjat, ha nem kerülnek be, illetve 9 évig ki finanszírozná őket? A tankönyvek se lehetnek olcsók.

2022. aug. 4. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%
nem kell mindenkinek orvosnak lennie
2022. aug. 4. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak tehetős szülők gyerekei vannak.

Konkrétan a lányom egyik legjobb barátnője 6 gyerekes családból származik, és a SE-re jár.

2022. aug. 4. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:
30%
Milyen 9 evig? Ennyire vakon vagy?
2022. aug. 4. 13:09
 4/12 Hintalow ***** válasza:
86%
Nem csak belőlük, de felülreprezentáltak, mert az államilag finanszìrozott helyeken kìvül az orvosi kèpzès valóban nem olyan, hogy egy átlagcsaládból szarmazó gyerek meg tudja finanszìrozni költsègtèrìtèsesben.
2022. aug. 4. 13:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki számára adott az államilag finanszírozott képzés lehetősége.

Az már más kérdés, hogy azt meg kell tudnia finanszírozni a szülőnek, hogy egy ilyen kemény egyetem mellett (ami mindenképp nappali tagozat( nem fog tudni dolgozni a gyereke.

Emiatt nyilván egy bizonyos anyagi háttér kell és sajnos van aki számára ez a szakma nem lehetőség (vagy legalábbis a szülője nem fogja tudni biztosítani neki) De túlzás azt mondani, hogy csak a tehetőseknek lehetőség ez.

Ha valami miatt csak a fizetős képzés jönne szóba, na az már keményebb, mert nem kis összeg a tandíj.

2022. aug. 4. 13:54
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Hármas szerinted mennyi?

6 év / 12 szemeszter az ÁOK , és erre jön rá 3/4/5 év szakképzés.

Igen, átlagosan 9 év hogy valaki orvos legyen.

2022. aug. 4. 15:17
 7/12 anonim ***** válasza:
24%
6 ev utan mar milliot keres egy orvos...
2022. aug. 4. 16:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

6 év után rezidensként keresnek 400 nettót túlóra és ügyelet nélkül, abból már meg lehet élni.

Az orvosin a legnagyobb teher a tankönyvek megvásárlása, a többi nem különbözik más egyetemektől.

Fizetőst el kell persze felejteni, azt nem halandóknak találták ki, de egyáltalán nem lehetetlen államira bekerülni

2022. aug. 4. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#6: 6 év után már orvos, csak nem szakorvos.

Én egy nagyon szegény családból jövök. Elvegeztem az orvosit, tanulmányi és szociális ösztöndíjból éltem meg, koliban laktam és használt könyveket igényeltem/vettem. De általában nem ez a jellemző.

2022. aug. 4. 16:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Testvérem szintén orvos és elég szerény körülmények között nőttünk fel. Államilag támogatot szak, egyetem mellett pedig dolgozott kórházban. Azóta már két szakvizsgája van és élvezi az életet.:)
2022. aug. 4. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!