Általában tehetős szülők gyerekéből lehet csak orvos?
Nem csak tehetős szülők gyerekei vannak.
Konkrétan a lányom egyik legjobb barátnője 6 gyerekes családból származik, és a SE-re jár.
Mindenki számára adott az államilag finanszírozott képzés lehetősége.
Az már más kérdés, hogy azt meg kell tudnia finanszírozni a szülőnek, hogy egy ilyen kemény egyetem mellett (ami mindenképp nappali tagozat( nem fog tudni dolgozni a gyereke.
Emiatt nyilván egy bizonyos anyagi háttér kell és sajnos van aki számára ez a szakma nem lehetőség (vagy legalábbis a szülője nem fogja tudni biztosítani neki) De túlzás azt mondani, hogy csak a tehetőseknek lehetőség ez.
Ha valami miatt csak a fizetős képzés jönne szóba, na az már keményebb, mert nem kis összeg a tandíj.
Hármas szerinted mennyi?
6 év / 12 szemeszter az ÁOK , és erre jön rá 3/4/5 év szakképzés.
Igen, átlagosan 9 év hogy valaki orvos legyen.
6 év után rezidensként keresnek 400 nettót túlóra és ügyelet nélkül, abból már meg lehet élni.
Az orvosin a legnagyobb teher a tankönyvek megvásárlása, a többi nem különbözik más egyetemektől.
Fizetőst el kell persze felejteni, azt nem halandóknak találták ki, de egyáltalán nem lehetetlen államira bekerülni
#6: 6 év után már orvos, csak nem szakorvos.
Én egy nagyon szegény családból jövök. Elvegeztem az orvosit, tanulmányi és szociális ösztöndíjból éltem meg, koliban laktam és használt könyveket igényeltem/vettem. De általában nem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!