Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kisgyermekgondozók-nevelők...

Kisgyermekgondozók-nevelők lenne nehány kerdesem válaszolnatok rá?

Figyelt kérdés

Milyen volt az elején belerazodni a munkaba?Pályakezdőknek szoktak a tapasztaltabb kollégák segíteni,tanácsot adni?

Milyen ruhában és lábbeliben vagytok,jó a farmer rövid és hosszú vagy pl jó a melegítő is?

Amikor a gyerekek esznek akkor szoktatok ti is enni?

Amikor egyedül vagytok a gyerekekkel hogy tudok kimenni mosdóba?

Amikor a gyerekek alszanak lehet olvasni vagy pl a dokumentációt kell kitölteni?

A dokumentació kitölteseben az elejen lehet segítseget kerni a kollégatól mert azt a suliban nem tanultuk.

Továbbá tudtok olyan oldalakat amik hasznosak lehetnek kisgyermekgondozóknak plussz jó lenne olyan oldal is ahol jó kis mondókak versecskék vannnak.

Köszönöm a segítséget.

2022. aug. 3. 12:52
 1/5 A kérdező kommentje:
A sulis tananyagból mi az amit nézzek át és hasznos lehet.
2022. aug. 3. 12:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sulis tananyagot felejtsd el, semmi hasznát nem veszed q gyakorlatban, hacsak nem volt ének-zene órátok. Forrai Katalin: Ének a bölcsődében című könyvét nekünk oda-vissza tudnunk kellett énekelni, furulyázni. Ha normális főiskolán végeztél, neked is tudnod kell.

Ha normalis kolléganőt kapsz, mindenkben fog segíteni, mindent megmutat. Ha nem akkor szívás, de egy bölcsődei dokumentáció nemmolyan vészes, mint mondjuk egy óvodai, szóval ha egyszer megmutatják, márpedig egyszer biztos valaki megteszi, akkor menni fog.

Elején nagyon nehéz volt, meg kellett szokni a folyamatos zsivajt, nyüzsgést. Pár hétbe az is beletelik, mire a gyerekek elfogadnak, szót fogadnak neked, bíznak benned és te is megszereted őket. Első pár hét nagyon fárasztó, aztán egyre könnyebb, míg végül megszokod.

Ruházatot szerintem el fogják mondani, hogy mit várnak, ha nem akkor ami neked kényelmes. Érdemes átöltözni, mert az utcai bacikat nem jó bevinni és valószínű úgyis foltos, pacás lesz. Én papucsot használtam, külön a szobában és az udvaron.

Étkezés is szerintem attól függ ott mi a szokás, elvárás. De bölcsiben nem nagyon tudsz együtt enni velük, mert őket azért még segíteni kell. Óvodában velük együtt eszünk.

Ha egyedül vagy, akkor valakit elkapsz az ajtóban aki addig bemegy, míg kimész mosdóba.

Alvasidőben altatsz, dokumentálsz, készülsz a foglalkozásra. Ha lenne időd olvasgatni sem illik, hisz mégiscsak munkaidőben vagy, nem hiszem hogy örülnének neki.

Ha még lenne kérdésed segítek, 12 évet dolgoztam bölcsiben, 5 éve óvodapedagógusként dolgozom

2022. aug. 3. 13:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem volt ének óránk,mondokakrol sem volt szó.
2022. aug. 3. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Jesszus, borzalmas képzésen vehettél részt.
2022. aug. 3. 15:11
 5/5 anonim ***** válasza:
4es:sajnos tudom🙁
2022. aug. 3. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!