A fizeteseket miert nem tudja megemeltetni a kormany, ha minden mast igen?
Ev elejen is kiadta, hogy kotelezo a 260e brutto berminimum, akkor most miert nem noveli ezt? Persze a munkaltatoknak is sokkal tobb a kiadas, de nem vigasztalja a dolgozokat es ok tobb tamogatast kapnak.
Nem tudok megelni, nem tudok megfizetni semmit… mindennek olyan szinten felmegy az ara, hogy ugyanabbol a fizetesbol nem megy mar, nincs mirol lemondani meg ennel is jobban….
Aki egyedul el, egy fizetesbol, alberletben mar szinte semmi eselye..
Bérminimumot az kap, aki nem tudja kitermelni a cégnek az értéket a nagyobb fizetésre.
Állam bácsinak meg nem érdemes dolgozni, mert semmi fizut nem ad.
Középfokú angol nyelvvizsgával találhatsz normálisabb helyet is.
Szeged, Pécs, Debrecenben vannak SSCk, el lehet menni oda dolgozni, jól fizetnek. Felgéve h tudsz is angolul, nem csak papírod van.
Az óvónőképzés csak hobbinak jó, annak meg drága, a fizetésed azzal se fog nőni.
Pl tarts különórát, bátyám azzal keres egy kis mellékest,
6 000 forintot lazán el lehet kérni egy online 45 perces matekóráért.
Én a jelenlegi munkámat is nagyon szeretem, emellett a gyerekeket is, szerintem fontos, hogy olyat csináljunk, amit szeretünk is.
Amúgy meg, közszolgáltató, tehát létszükség, nem is értem, hogy miért nem fizetik meg az embereket, a vezetőinknek ötszörös fizetése van, negyedévente hat-hét számjegyű prémiummal.
Tetszik-nem tetszik, manapság az óvónő, tanító, tanár az sajnos nem karrier, hanem hobbi. Lehet csinálni szívből, azért, mert szereted, de csak akkor, ha van melletted egy társ, aki jól keres és el tud tartani.
A kormány nem fog változtatni ezen a helyzeten, mert nekik a színvonalas oktatás nem érdekük.
Sajnos ha nem akarsz a magad ellensége lenni és meg akarsz élni, akkor el kell engedni ezt a hivatást.
Talán 10-20 év múlva, mikor már a nagyobb iskolákba se fognak tudni tanárt találni, akkor belátja a kormány, hogy csak a pedagógusbérek normális szintre emelésével tudják újra vonzóvá tenni a tanári pályát.
De ehhez az kell, hogy már az általános iskolák is akadozzanak, mert azok azért kellenek ahhoz, hogy az összeszerelő gyárakba legyen elég szalagdroid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!