Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes ebben az irányban...

Érdemes ebben az irányban továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Egy dolog van ami nagyon érdekel és az a történelem. Semmi mást nem találtam amivel lenne kedvem foglalkozni, vagy lenne hozzá affinitásom. Viszont tudom, hogy tanárként nem jönnék ki a fizetésemből egyedül, történészt pedig vagy nem keres senki, vagy nem fizet normálisan. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes tovabb vinni ezt a töri vonalat? Én látom rosszul és el tudok vele helyezkedni normálisan vagy felejtős az egész?

Köszi a válaszokat.

2022. júl. 29. 19:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Itthon még életképesnek tűnő szakmákban sem lehet megélni, nemhogy olyanban, ami sehova nem kell.

Tanulj törit, ha jól esik, csak közben azért úgy sakkozzál, hogy legyen olyan tapasztalatod is, ami kell a munkaerőpiacon. Aztán irány külföld! Ezt az országot meg felejtsd el. Nehogy vissza gyere, ha egyszer kijutottál!

2022. júl. 29. 19:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez semmilyen formában nem lesz kifizetődő, plusz Magyarországon tanult történelmet még külföldön sem hasznosíthatnál.
2022. júl. 31. 13:11
 3/3 anonim ***** válasza:
46%
Bár a fentieknek igazuk van, tételezzük fel hogy kimaxolod a törit egy PhD-vel, valamint magadtól is belátod hogy ha pénzt is akarsz keresni, akkor a szakértői skillek mellé a menedzsmentet tudással is fel kell vértezned magad. Ki tudja, akár egyszer igazgató leszel így valahol. Nézz ki magadnak példaképet, aki megél a szakmájából történész végzettséggel. Biztosan van ilyen, de nem lesz könnyű út. De miért is legyen az? :)
2022. aug. 3. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!