Éjszakázás mennyire ártalmas az egészségre, főleg ha nem éjjeli bagoly az ember?
Most Angliában vagyok és éjszakai műszakban dolgozom 12 órában este 6-tól reggel 6-ig heti 6 napon. (Csak nyáron van ez így szezonális jellegű munka miatt.) Na most itt az alap órabérem 5000 ft/óra (11 font) és arra jön még rá 1400 ft/óra éjszakai műszakpótlék (3 font). Magyarul összesen napi 12x3 fontot, vagyis durván napi 16 ezret keresek csak az éjszakai pótlékon, ami havonta +450 ezer még mindig csak az éjszakai pótlékon.
Ezt most csak azért mondtam el, hogy ennyiért bevállalom az éjszakai munkát, bár tudom nem egészséges. De Magyarországon pl. 250 ezer forintért (mármint ha ez a teljes havi fizetésem) valami gyárban nem vállalnám be. Egyszerűen nem éri meg.
Ha pacsirta vagy, akkor nehéz lesz megszokni. Egyébként a hosszan tartó éjszakázást egyértelműen kapcsolatba hozták a cukorbetegség kialakulásával.
Szóval aki sokat éjszakázik, annál nagyobb eséllyel alakul ki a diabétesz.
4. Én innen szoktam rendelni házhoz szállítással magamnak ételt a Tescóról, itt 2185 forint (4,65 font) a sertéskaraj kilója. Magyarországon is kb. ennyi, nem? Csak közben itt a fizetés 3x-5x több, mint otthon.
Itt a sertéskaraj:
A rezsi árakat azért nem tudom pontosan, mert nekem a munkáltatóm biztosít jelképes összegért szállást és nem kell külön számlákat fizetnem. Van itt magyar haverom, akinek már van itt háza, ő nem rég mintha azt mondta volna átszámítva ilyen havi 50-100 ezer forint körül szokott lenni a villanyszámlája. De már bejelentettek őszre egy újabb 50%-os emelkedést ezekben itt a magánszolgáltatók.
Bárcsak annyi lnne a karaj, akciózva annyi talán.
4, a rezsit annyi a különbség, hogy ott kitudják fizetni. Nekik kb annyiba kerül fizetésükhöz mérten, mint nekünk a régi rezsicsökkentett/normál árakkal. Itthon lesznek meglepetések ősztől.
Itthon jelenleg erről a helyről tudok, hogy "jól" fizet éjszakába. Bár, mint látható itt nagyon hidegbe is kell dolgozni. Kapsz legrosszabb esetbe nettó 430.000 forintot, heti 5x8 órába. El kell dönteni ki mennyiért vállalja az éjjeli műszakot.
Én CnC-zek. Egyik hónapba csináltam egy ilyet mint te. Egy héten keresztül 12 óráztam hétfőtől szombatig, olyan voltam mint a mosottszar. Az miatt az 1 hét miatt én kaptam pluszba 200.000 forintot (viszont ez zsebbe ment). Kellemes volt a fizetés napján, de hosszútávon nem tudom, hogy megéri-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!