Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha targoncával szállítmányt...

Ha targoncával szállítmányt elejtek vagy valamit leverek akkor nekem kell fizetni az okozott kárt?

Figyelt kérdés

2022. júl. 25. 13:07
 1/7 anonim válasza:
100%
Attól függ, hol dolgozol.
2022. júl. 25. 13:07
 2/7 anonim ***** válasza:

szándékosan csináltad, hogy direkt kárt okozz a cégnek -> utolsó fillért is rád fogják verni.

targoncahiba miatt történt - > fizet a a biztosító, nem kell fizetned.

2022. júl. 25. 13:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 Egyik sem illik a kérdésre, de ne zavarjon.... A kérdés arról szólt, hogy véletlen okozza a kárt, de az ő hibájából.

Ő fizet.

2022. júl. 25. 13:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A dolgozó az általa okozott kárért csak korlátozott mértékben felel. Nem vagyok jogász, precíz válasz esetleg több tíz mondat lenne.

De abban biztos vagyok, hogy ha számára NEM súlyosan felróható okból történt, akkor sokkal kisebb mértékben terhelik rá, mint súlyos hibából. Pl., ha nem tartom be az előírásokat, mert figyelmetlen voltam, a betanulás régen volt stb., és túlterhelem, orra bukik a targonca akkor hibáztam, de ez nem súlyos. Ha félrészegen álltam munkába, akkor súlyosan felróható. Figyelembe kell venni a munkabért is, mert csak bizonyos százalékára lehet ráterhelni a havi mértékét. Egy apró hiba miatt nem lehet földönfutóvá tenni senkit.

Az esetleges büntetőjogi felelősség más kérdés (ha egyáltalán felmerül ilyen).

2022. júl. 25. 14:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es: sajnos ez egy 2021-es törvénymódosítással megszűnt (korlátozott mérték).

Vétlen károkozásért nem vonható az illető felelősségre, viszont szándékos gondatlanság esetén igen, és nincs felső határ (ez szűnt meg 2021-ben). Adott esetben a hanyagság is szándékos gondatlanságnak minősülhet (ha nem tette meg a kár/baleset elkerüléséhez azt, ami az "adott helyzetben elvárható").

Vita esetén bíróság dönti el, hogy vétlen v. szándékos volt.

[link]

felelossege-315

2022. júl. 25. 16:11
 6/7 A kérdező kommentje:
hát akkor ilyen munkát nem szabad vállalni ,mert benne van a pakliban a hiba és akkor lehet fizetni ellenben egy adminisztrátori állásnál ha elírsz valamit kicsi az esélye hogy rögtön rád vernek pár milliót
2022. júl. 25. 18:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Aldiban rendszeresen törnek a raklapok, velük együtt az étel, és ott nem kell a dolgozónak kifizetni. Argosban is előfordult. Angliáról beszélek. Annyira nem gyakori az ilyen, hogy félni kelljen tőle, menj oda nyugodtan!
2022. júl. 28. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!