Szerintetek jó lenne számomra az állatorvosi szakma?
Figyelt kérdés
Vértől nem félek, a biológiáért oda vagyok, de a fizikáért már nem annyira, a kémiát pedig utálom. Mindegyikből 5-ös vagyok. Az állatokat imádom, nagyon szeretnék segíteni rajtuk, a tanulmányi eredményem elég jó, de sokak szerint inkább jogra kéne mennem, mert a töri a kedvenc tantárgyam és szeretem az irodalmat, a magyart már nem annyira. Mindegyikből 5-ös vagyok, regényeket és verseket is szoktam írni, ezt nem szeretném feladni felnőttként sem. Tudom, nem ez a fő szempont, de szeretnék jól keresni. Én állatorvos szeretnék lenni, de lehet, hogy rosszul döntök. A nagy testű állatoktól félek, de járok lovagolni. Szeretem, ha sok a szabadidőm. Szerintetek melyik szakmával lennék boldogabb?
Majdnem minden nden állattal jól kijövök néhány perc alatt.
2022. júl. 20. 22:37
2/8 A kérdező kommentje:
*nden (azt véletlen írtam)
2022. júl. 20. 22:38
3/8 anonim válasza:
Szép szakma, de azt azért ugye tudod, hogy állatorvosként olyan állatok gyógyítását fogod főleg tanulni, ami haszonállat? Tehát, amit le fognak vágni a húsáért. Azért segítesz rajtuk, hogy nekünk legyen mit enni.
Nem azt akarom mondani, hogy ez rossz dolog, csak erre jobb ha felkészülsz.
Persze vannak kedvencekre szakosodott állatorvosok is, de nem ez lesz az egyetemen csak.
Mindenesetre az állatok szeretete és tisztelete elvárt dolog. Menj el a nyílt napra, ha még erre van mód. Decemberben szokott lenni. Ott elmondják részletesen, hogy milyen lehetőségek vannak.
2022. júl. 21. 00:23
4/8 A nagy Levin válasza:
Az állatorvos nem csak egy szakma, hanem hivatás. Nem elég szeretni az állatokat, bánni is tudni kell velük, valamint felelősségteljes dolog dianózist felállítani és terápiát meghatározni. Azt is vedd számításba, hogy sokszor fizikailag is megterhelő és koszos lehet a munka, és előfordul, hogy késő este, vagy éjjel kell valahová kimenni.
2022. júl. 21. 00:24
5/8 anonim válasza:
vérben tocsogó, bűzlő gennyes, szaros, állat belsejében matatós...
2022. júl. 21. 03:11
6/8 sadam87 válasza:
Mennyi idős, hányadikos vagy?
Az állítorvosira felvételinként kötelező a biológia és kémia emelt érettségi, szóval a kémiát biztosan nem tudod megúszni. A ponthatár sem szokott alacsony lenni. Magán a szakon is van kémia, biofizika, biokémia. Itt érhetőek el a mintatantervek:
Szóval döntsd el, szeretnél-e állatorvos lenni annyira, hogy ezeket bevállalod-e.
Jogra szerintem akkor menj, ha azzal szeretnél foglalkozni. Ha verset írsz, vagy szereted a történelmet, az nem jelenti azt, hogy jogász is szeretnél lenni.
2022. júl. 21. 10:10
7/8 anonim válasza:
Ha már most úgy állsz hozzá, hogy utálod a kémiát, akkor ezt szerintem engedd el, mert nagyon fogsz szenvedni:D
2022. júl. 21. 13:26
8/8 anonim válasza:
ilyen fogalmazással messze vagy még az érettségitől szerintem, addig még 100x meggondolod magad
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!