Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az életben csak az lesz...

Az életben csak az lesz sikeres, akinek megy a matek?

Figyelt kérdés

Ha tegyük fel valaki a humán tárgyakból jó, szereti a történelmet, elmegy valami humán egyetemi szakra és miután végez, ráébred, hogy nem tud megélni belőle és csóró lesz egész életében.

Aki meg jó volt reál tárgyakból, elmegy mérnöknek, programozónak, elemző közgazdásznak, matematikusnak vagy akár tanul egy szakmát, teszem azt szerez bármilyen műszaki végzettséget és jó is benne, annak soha nem lesznek már anyagi problémái az életben.

Annakidején a középiskolai fizikatanárom is megmondta, hogy "gyerekek, ne a történelmet meg a magyart tanuljátok, mert az nem jó semmire. Bánni fogjátok később, hogy nem a matekra feküdtetek rá." És igaza is volt, én is humán szakra mentem és most nem boldogulok az életben. Csóró vagyok. Soha nem fogok egy villamosmérnök életszínvonalán élni, vállalkozni sem tudok, mert semmihez nem értek.

2022. júl. 13. 01:04
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Milyen közgazdász?
2022. júl. 21. 20:31
 32/34 A kérdező kommentje:
Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás
2022. júl. 21. 20:53
 33/34 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel a véleménnyel nem leszek népszerű, de elég szomorú, hogy a mai világban szinte csak a reáltudományokkal lehet jól keresni és jól elhelyezkedni.

Nyilván változtak a dolgok, korábban a régi szakik egymástól tanulták el gyakorlatban azt, amit most bonyolultan, tudományosan leírva tanítanak a műszaki egyetemeken.

Szomorú, hogy egy humán tudományokat művelő, jövő generációt nevelő pedagógus, vagy a világ erkölcsi- jogi problémáit megoldó jogász ( egy komplex tudományterület, sok résztudományból áll össze) kevesebbet keres, mint pl egy cnc forgácsoló.

Nyilván én vagyok a valóságtól elrugaszkodott, de a szellemi munkát is ugyanúgy kellene értékelni, érdemes elgondolkozni, szükség van-e pl ennyi marketingesre és pénzügyesre- közgazdászra ebben a világban.

2023. máj. 20. 15:20
 34/34 anonim ***** válasza:
Jó nagy marhaságot írsz, mert a jogászok igenis kiemelkedően keresnek.
2023. máj. 20. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!