Miért tüntetetnek a katások?
Én személyszerint örülök, annak, h ők is jobban részrvesznek a adózásban, mert eddig minden bőr az alkalmazottakról volt lehúzva.
Vállalkozók, nem hiszem el, h nem bírják megoldani a fizetést. A múltkor pl arról jött ki cikk, ha futás napi 100ezret megkeres. Szóval nem értem mi ez a sírás.
Ha nem tetszik adják vissza a vállkozóit és menjenek alkalmazottnak, nem tilos.
"ez a havi 50ezer forintos adó egy rossz vicc. Több, mint 1 milliót kereshetnek, és 50ezer rá az adó, a minimálbérre ami bruttó 200 pedig 67ezer ft."
1 milliót kereshetnek, igen, csak nekünk egy alkalmazottal szemben nem az az egyetlen munkához kapcsolódó kiadásunk, hogy megvesszük a pár ezer forintos bérletet b@zdmeg :)
11. Hanem? Festőként te veszed meg a festéket, bas.zdmeg? :)
De még ha van is kiadás (pl fodrásznál megvenni a sampont), az mind bele van kalkulálva az árba, amiről persze számlát se ad a 90%.
Hát igen, ez is egy mentalitás hogy ne vállalkozzanak inkább az emberek.
Megnyugtatlak, nálunk ez a helyzet, kata-s családtagom befejezte és visszament alkalmazottnak. Most a környéken élők nem kaphatnak meg kedvező áron többé egy adott szolgáltatást. Végülis mindenki jól járt. (Nem.)
Ihen, sok szakmában a vállalkozó veszi a terméket/eszközt/alkatrészt/stb. Plusz telephely/műhely/üzlet bérleti díj vagy vásárlás, biztosítás, riasztó, engedélyek, stb.
11, lehet általányadózást is választani, az is évi 12 milláig szól, nincs 27% áfa stb...
És szerinted az átlag, normál adozónak nem kell mindent ugyan úgy megvennie?? :))
Ez egy nagyon kényelmes dolog volt sok fideszbérencnek, fogtechnikusok, vállalkozók..
Ismertem olyat, aki csak katásokat foglalkoztatott. Milliókat keresett így természetesen.
"És szerinted az átlag, normál adozónak nem kell mindent ugyan úgy megvennie"
Én normál adózó alkalmazott vagyok és nem, a bérletemen kívül mást nem kell megvennem a munkavégzéshez.
16. Már ne is haragudj, de ez kb. olyan indok, mintha ehgy milliárdos bevételű cég is sírna, hogy neki ne kelljen adót fizetnie, mert a kiadásai is milliárdos tételek!
14. Ja persze, hát úgy kb mindenkinek megéri, ha kb nem is kell adót fizetnie.
Most ennek vége. Ki kell kalkulálni, hogy ezentúl is megéri-e. Ha valaki csak ezért csinálta, és ettől függ, hogy sikeres e a vállalkozás, na akkor ott valszeg a csalás miatt választották.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!