104-es IQ-van nehezen tudnék villanyszerelőként érvényesülni?
Már van egy diplomám amit igaz 6 év alatt végeztem el (gazdinfó), de szeretnék pályát váltani, mert túl nehéznek tartom, szaktudásom is alig fejlődött mióta lassan 2 éve dolgozom, nyelvtudásom is kb. nulla és nem is szeretem.
Villanyszerelő képzéseket nézegettem ( [link] ), de itt pl. az van leírva, hogy logikus gondolkodás az elvárt skill ebben a szakmában (meg még néhány műszaki jellegű képzésnél is ez szerepel).
Sajnos én a Mensa IQ tesztjén 9 hónappal ezelőtt 104-et értem el és azóta megkérdőjelezem, hogy alkalmas vagyok-e nemhogy informatikai területre de akármilyen értelmes szakmára. Anno egyébként 2-es voltam fizikából szakközépben.
Mennyire nehéz és nekem való a villanyszerelő szakma? Belevágjak vagy semmi értelme így a fentiek ismeretében?
Én nem látom azt, hogy annyira telített lenne a szakma. Egy sima hálózat bővítéshez hónapokig kerestem szakit, 3 ígérte is, hogy majd jön, azóta is jönnek. Végre aki elvállalta egy pár órás munkáért kért 320.000 ft-ot.
Lehet, hogy alkalmazottként nem lehet elhelyezkedni, de vállalkozóként szerintem bőven van rá igény.
Ez csak terelés itt, a kérdés nem erről szólt, hogy életszerű-e valami, de ami nem életszerű, az még lehetséges, amúgy. Én úgy kezdtem a villanyszerelést, hogy elkezdtem. Jó hírű technikumban végeztem, aztán íróasztalnál ültem 5 évig (meg katonaság)egy szó gyakorlati tudományt nem tanultunk, de annyit mindenki értett az én időmben, hogy egy kalapácsnak melyik az üzleti fele, szakirodalom meg volt akkor is, mint a Géczi meg a Hámory.
A megszívást meg természetesen rosszindulatúlag értetted, ez nyilvánvaló volt az előzőekből, de az én szövegemből meg az nyilvánvaló, hogy azt értettem megszívás alatt, hogy a nem tud egy olyan munkánál, mit még nem csinált, és emiatt nem tudta felmérni, szokásos profitot realizálni.
A te faluddal kapcsolatban pedig, itt van egy másik fórumon egy hozzászólás:
"Itt vidéken HÓNAPOKAT várunk egy villanyszerelőre...
A kisebb melók esetén pláne.
A vállalkozói árazás alsóhangon 0,8 mFt/hó nettó jövedelem szintű.
Inkább 1 milla fölötti (napi 50+ eFt tisztán az elvárás)
Valamire való alkalmazot villanyszerelő szaki nincs 400 eFt nettó alatt.
Az értelmesebbje 450-500 eFt-t is elkér és megkap.
Aki képes egy automatikával, "okos cucc"-al pláne PLC és hasonlókkal is elboldogulni az 600+ nettó
ÉV vizsgáló, regszerelő papír extra felár...
Avagy 400 alatt csak a a droid szintű szaki és a betanitott keres."
Most meg a csokhoz kötöd. Szavad már nem ér semmit, mert előtte meg azt írtad, hogy most már sok szerelő van. Szóval nincs, csak majd lesz.
Egyébként tényleg sok van. Ma voltam reggel kilenckor városomban az egyik magán villanyboltban, és ketten is álltak előttem. Mire végeztem, akkor meg mögöttem ketten. Hát, ez már a vég. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!