Visszavonjam a feljelentést?
Figyelt kérdés
14hónapig dolgoztam egy cégnél, és ezidő alatt egyetlen fizetett szabadnapom sem volt, és ki sem fizették a fel nem használt szabadságot. Ezen kívül sok sunyiság ment a cégnél, a legtöbb alkalmazott csak napi 2órával volt bejelentve, közben pedig 8at dolgoztak, nemritkán még vasárnap is. Mivel én sem lettem kifizetve a megbeszéltek szerint és még a szabadságomat sem fizették ki, feljelentettem őket a IM-nél (román munkaügyi hivatal) Ez még májusban történt, és azóta felfüggesztették a céget és sorban kihallgatnak minden alkalmazottat. Most megkeresett a régi főnököm, és felajánlotta, hogy maradéktalanul kifizet mindent, csak vonjam vissza a feljelentést és mondjam azt, hogy csak félreértés történt.2022. jún. 26. 17:48
11/21 anonim válasza:
"A kérdés pont arról szól, hogy én nem hagytam."
De, 14 hónapon keresztül hagytad...
12/21 anonim válasza:
vond vissza és tedd el a pénzt
13/21 anonim válasza:
Emberiség elleni bűn lenne visszavonni.Egye csak meg amit megfőzőt.
14/21 anonim válasza:
Öreg, te nagyon satu lehetsz. A kettő közül melyik az, amelyiknél mindenki biztosan megkapja a pénzt, amiért megdolgozott? Hirtelen jó arc lett a szemétládákból? Te full agyalágyult vagy?
15/21 anonim válasza:
Ilyenkor mar biztos nem tudod visszavonni a feljelentest. Hivatalbol nyomoznak. Nalunk Magyarországon ez koltsegvetesi csalas is lenne ami nem visszavonható.
16/21 anonim válasza:
Itt valszeg vissza lehet vonni, tehát nem költségvetési csalás.
17/21 anonim válasza:
Nezd, elkezdtek nyomozni, mar kihallgatnak embereket. Nem lehet bemondani bocs tevedtem. Nyilvan megalapozottak a vadak, nem fogjak semmisse tenni. Kotve hiszem hogy ez Romániában magánvádas bcs.
18/21 anonim válasza:
Ha visszavonja a feljelentést, akkor a vád bukik. Ez nálunk is így van.
19/21 anonim válasza:
Ha maganvadas a bcs akkor igen. De ott is csak egy bizonyos ideig lehet visszavonni.
De ez elsosorban munkaugyi dolog, ott nincs visszavonas. Bejelentik, kivizsgaljak. Ha ennek az ugynek buntetojogi vonzata is van azert mert nem fizettek meg a jarulekokat es adókat, akkor az biztos hogy hivatalbol nyomoznak az illetekesek.
20/21 anonim válasza:
Akkor még egyszerűbb az élet: visszavonja, pénzt zsákolja, vizsgálat folytatódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!