Vissza vonható a feljelentés (többi lent)?
Megteheted... aztán meg folytatja ott, ahol elkezdte, mert azt hiszi, hogy mindent megúszhat, és igaza is van. Még eljátssza néhányszor, és senki nem tesz feljelentést, mert úgy is megússza, nehogy már bízunk az igazságszolgáltatásban...
Talán most még nem kapna sokat, csak egy felfüggesztettet, de következő esetben már visszaesőként kezelnék. Ez talán őt is elgondolkoztatná.
A te életedből meg elvesz max 2 órát, de nagy tragédia.
Szerintem is a társadalomért fontos, hogy megtedd ezt a lépést. Lehet, hogy az - utazással együtt - 1-2 órád többet ér neked, mint 7000 forint, amit megtérítene.
Mondjuk, ha én rendőr lettem volna, akkor eleve beleírtam volna a jegyzőkönyvbe, hogy kéred a kártérítést, és hogyan (számlaszám, vagy posta...) Csak mert ha az elkövető élből beismeri, akkor nincs szükség szembesítésre.
A lényeg, hogy lehet, hogy még lopnak tőled később is, és te is biztos örülnél, ha a korábbi áldozatok tettek volna feljelentést, mert talán úgy a te ügyed megelőzhető lett volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!