Pályakezdő közgazdászként el lehet kérni bruttó 800 ezret?
A következő kérdésekre kell választ adnod MAGADNAK, mielőtt szóba jöhet egy 800 ezres kezdőfizetés:
Hány nyelvből van tárgyalóképes szinten?
Végeztél szakot párhuzamosan a közgázzal? (jog, infó stb.)
Külföldi diplomád van?
Melyik szakon végeztél?
Vannak kutatási eredményeid?
Hány év gyakornoki tapasztalatod van?
Diákszervezeti tag vagy/voltál?
Milyenek a kommunikációs képességeid?
Matekból nagyon penge vagy?
Doktorálás utáni pályakezdő vagy, vagy egy sima alapképzés után kezdesz dolgozni?
Külföldön, vagy itthon?
Ezeket összegezve: vannak dolgok, amikben kiemelkedően jó vagy, és kenterbe vered bennük az összes évfolyamtársadat (Minél több ilyen van, annál jobb)
(És a legfontosabb) Melyik céghez vesznek majd fel a kérdésekre adott válaszaid alapján? Egyáltalán milyen munkakörröl beszélgetünk?
A gpme-s is közgazdász, a pénzügy számviteles is, de a turizmus vendéglátásos is. Egyáltalán nem mindegy...
Meg ne válaszold ezeket nyilvánosan, mert itt, az átlag gyakorikérdéses IT-s FAANG employee, aki unalmában elvégezte az orvosit és summa cum laude minősítésű jogi diplomát mellette levelezőn, estin pedig mechatronikai mérnökit, úgyis köpködni fog majd.
"Az is beszédes, hogy közgazdászként ilyen hülye vagy ehhez "
A kérdést nagyrészt személyes frusztráció és komplexusok miatt írtam ki, nem jelenti azt, hogy az itt leírtakat komolyan is gondolom.
Én miért lettem lepontozva??? Tényleg ismerek valakit ilyen végzettségekkel. Sok minden érdekelte.
Mondjuk, megértem, mert ugyan az első 3 diplomám kényszerből lett, de az eddigi utolsó diplomám és az okjm azért van, mert érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!