Mi szükség van közjegyzőre, okmányirodai alkalmazottakra, stb?
Bármilyen közügy elintézése egy rémálom. Az ott dolgozó embereknél életuntabb, lassab, saját munkájukat utáló emberekkel még nem találkoztam.
Közjegyzőnél voltam nemrég. Bekérték 2 hétre előre a szerződést, hogy a hitelesítéshez előkészítsék. Odamentem időpontra és 45 percet vártam mire befejezték a szerződésem hitelesített változatának előkészítését. Utána felolvasta további 30 perc alatt szóról szóra azt a szerződést amit màr többször elolvastam, kívülről fújom és hetek óta érvényben van, csak persze kellett a két hét előkészületre várni.. Persze hozzá írtak nagyjából 5-6 mondatot és ezért megloptak 50 ezer forinttal.
Az egész történetben nem az fáj, hogy ennyit kellett fizetnem érte. Ezért tanult, hogy egy pecsételő robot legyen és ennyit ér a pecsétje. De az időmet ne rabolja már a semmi munkájával.
Miért nem lehet ezt online hitelesíteni pár kattintittással ügyfélkapun, mi szükség erre?
Ugyan ez okmányirodában. Mi szükség a sok lézengő munkakerülőre?
Ügyfélkapun adatot egyeztetsz, azt valaki ellenőrzi, majd ad egy sorszámot, bemész, lefotóztatod magad egy autómatával és viszont látásra. Nem órákat kéne várni a semmire..
Rendszeresen járok közjegyzőhöz, még nem volt gondom.
Okmányirodába ritkán, évek telnek el, hogy mennék. De ott pozitív volt a benyomás, még várni se kellett sokat, és sokkal gyorsabb és egyszerűbb az ügyintézés, mint pl. 10-15 éve.
Majd megtudod, ha valaki olyan házat adna el neked ami nincs is a nevén..
.
2-es: ez konkrétan mit jelent? Kártalanít engem a végén a közjegyző vagy akárki ha ilyesmi történik?
Olyasmi lehet ez, mint az autós eredetiségvizsgálat - adnak X pénzért egy papírt, amivel kapcsolatban az égvilágon semmilyen felelősséget nem kell vállaljanak.
3. Ennyire nem tudod, h mit csinálnak? Csak szidod öket h feleslegesek.
A közjegyző aonnal látja h mi a helyzet és figyelmeztet téged. Ill. Ala sem irja a papirokat ha csalast lát.
4-es: nem ez volt a kérdés. Van-e bármiféle felelőssége, ha nem veszi észre a csalást és később derül ki (vagy esetleg ő is benne van) ? Gondolom nincs ilyen felelőssége.
Akkor látom, hogy pont ugyanaz a történet, mint az autós eredetiségvizsgálatnál - ha "nem veszi észre" hogy sáros a dolog, akkor utána széttárja a kezét és úgyis te szívod meg.
A közjegyzők központilag biztosítva vannak
És aki tozenévet tanul meg teper hogy kinevezzék az nem fog ilyen dolog felett csak ugy elsiklani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!