Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi szükség van közjegyzőre,...

Mi szükség van közjegyzőre, okmányirodai alkalmazottakra, stb?

Figyelt kérdés

Bármilyen közügy elintézése egy rémálom. Az ott dolgozó embereknél életuntabb, lassab, saját munkájukat utáló emberekkel még nem találkoztam.

Közjegyzőnél voltam nemrég. Bekérték 2 hétre előre a szerződést, hogy a hitelesítéshez előkészítsék. Odamentem időpontra és 45 percet vártam mire befejezték a szerződésem hitelesített változatának előkészítését. Utána felolvasta további 30 perc alatt szóról szóra azt a szerződést amit màr többször elolvastam, kívülről fújom és hetek óta érvényben van, csak persze kellett a két hét előkészületre várni.. Persze hozzá írtak nagyjából 5-6 mondatot és ezért megloptak 50 ezer forinttal.

Az egész történetben nem az fáj, hogy ennyit kellett fizetnem érte. Ezért tanult, hogy egy pecsételő robot legyen és ennyit ér a pecsétje. De az időmet ne rabolja már a semmi munkájával.

Miért nem lehet ezt online hitelesíteni pár kattintittással ügyfélkapun, mi szükség erre?

Ugyan ez okmányirodában. Mi szükség a sok lézengő munkakerülőre?

Ügyfélkapun adatot egyeztetsz, azt valaki ellenőrzi, majd ad egy sorszámot, bemész, lefotóztatod magad egy autómatával és viszont látásra. Nem órákat kéne várni a semmire..

2022. jún. 19. 14:36
A kérdező szavazást indított:
Haszontalanok, jó lenne haladni a korral és újítani
Jól végzik dolgukat, nincs ok panaszra
12 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen járok közjegyzőhöz, még nem volt gondom.

Okmányirodába ritkán, évek telnek el, hogy mennék. De ott pozitív volt a benyomás, még várni se kellett sokat, és sokkal gyorsabb és egyszerűbb az ügyintézés, mint pl. 10-15 éve.

2022. jún. 19. 14:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Majd megtudod, ha valaki olyan házat adna el neked ami nincs is a nevén..

.

2022. jún. 19. 15:06
 3/6 anonim ***** válasza:

2-es: ez konkrétan mit jelent? Kártalanít engem a végén a közjegyző vagy akárki ha ilyesmi történik?

Olyasmi lehet ez, mint az autós eredetiségvizsgálat - adnak X pénzért egy papírt, amivel kapcsolatban az égvilágon semmilyen felelősséget nem kell vállaljanak.

2022. jún. 19. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

3. Ennyire nem tudod, h mit csinálnak? Csak szidod öket h feleslegesek.

A közjegyző aonnal látja h mi a helyzet és figyelmeztet téged. Ill. Ala sem irja a papirokat ha csalast lát.

2022. jún. 19. 17:44
 5/6 anonim ***** válasza:

4-es: nem ez volt a kérdés. Van-e bármiféle felelőssége, ha nem veszi észre a csalást és később derül ki (vagy esetleg ő is benne van) ? Gondolom nincs ilyen felelőssége.

Akkor látom, hogy pont ugyanaz a történet, mint az autós eredetiségvizsgálatnál - ha "nem veszi észre" hogy sáros a dolog, akkor utána széttárja a kezét és úgyis te szívod meg.

2022. jún. 19. 21:17
 6/6 anonim ***** válasza:
37%

A közjegyzők központilag biztosítva vannak

És aki tozenévet tanul meg teper hogy kinevezzék az nem fog ilyen dolog felett csak ugy elsiklani

2022. jún. 21. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!