Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gondoljatok undorító/veszélyes...

Gondoljatok undorító/veszélyes munkákra (pl prochtológus) amihez kell tudás (pl itt borsodban falusi tanító/óvónő). De ezeket a munkát végző emberekre nagy szükség van. Miért vállal(na) valaki ilyen? Állam hogy ösztönzi esetleg erre?

Figyelt kérdés

#Veszélyesmunka #Undorítómunka
2021. dec. 21. 20:17
 1/2 A kérdező kommentje:
Néha elcsodálkozom bizonyos társadalom számára fontos munkákon hogy ki és miért csinálja ezt állami intézményben.
2021. dec. 21. 20:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Talán azért csinálják, mert ez a hivatásuk, erre tették fel az életüket. A proktológus arra, hogy beteg embereket gyógyít meg, az óvónő és a tanító meg arra, hogy kisgyerekeket nevel és tanít. Mindenkinek más az undorküszöbe, személyisége. Pont ezért nem lehet mindenkiből orvos, ahogy nem lehet mindenkiből pszichológus, sem óvónő, sem művész, sem informatikus, stb. Lehet, hogy az a proktológus gyerekként csak sima doktorbácsi akart lenni, aztán felnőve rájött, hogy ez a szakterület érdekli, ilyen betegségekben szenvedő embereket akar gyógyítani, ezért azon a szakágon képezte magát tovább. A nőgyógyász vagy az urológus sem úgy indul, hogy hú akkor én most vaginákban és férfi végbelekben akarok túrkálni mert az olyan jó, hanem mert erre a szakterületre gondolta magát a legalkalmasabbnak, és úgy gondolta, hogy ezen a területen fog tudni kiteljesedni a legjobban szakmailag. Az informatikának is vannak ágai, az egyik informatikus a játékprogramozáshoz ért, a másik meg a hálózatépítéshez. És mégis mindketten informatikusnak számítanak, de más a szakterületük.

Amúgy a kérdésedet nem értettem, annyira értelmetlenül van megfogalmazva, szóval most csak így józan ésszel írtam egy választ.

2021. dec. 23. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!