Azt honnan lehet megtudni, hogy milyen szakma érdekel karrierügyileg engem/valakit?
hát, ez nagyon nehéz kérdés, mivel van olyan aki tudja, hogy mi tetszik neki, és van olyan aki nem.
Általában itt gyakorin jön az okoskodás, hogy "mennyé el ájtísnak vagy burkolónak"
#6: Én inkább pszichológust ajánlanék (nem bántás) mivel szerintem nálad az a baj, hogy semmi sem érdekel és nem okoz örömet. Mert ha lenne ilyen akkor ilyen irányban, ez nem is az, hogy nem csináltad és nem tudod milyen, mert érdekelni akkor is érdekel, nézel róla videókat, követed stb.
Az meg csak mellékes, hogy jó munkahelyen meg annyira mindegy mit csinálsz, nekem is volt munkahelyem ahol a környezet, a hangulat annyira jó volt, hogy egyszerűen mindegy volt mit csinálok, szeretem-e.
Én nagyon szeretek dolgozni, eddig minden munkahelyemen kifejezetten szerettek, kedveltek, és nagyon velem akartak dolgozni, tehát feltétlenül jó munkaerőnek számítok.
Ezért szeretnék valami olyan munkahelyen, munkaterületen, szakmában dolgozni, ahol ezt a tulajdonságomat is hasznosítani tudom.
Mert nekem fontos az, hogy kedveljenek, kedveljék velem együtt a munkákat, a munkahelyet, a morált..
Ezért szeretném ha a legjobbat, legnekemvalóbbat tudnám kiválasztani, hogy minél többen, minél több pénzért is, minél jobb munkákat tudjunk végrehajtani, elvégezni.
Tehát ha nekem magamhoz képest a legjobb, legnekemvalóbb munkám, munkaköröm van, akkor minden, de tényleg minden a legnagyobb rendben van az életemben. És másoknak is elképesztő fontos, hogy megfeleljek, hisz a legjobbat tudom nyújtani szakmailag is, emberileg is egyaránt.
Ezért szeretném kiválatsztani, átnézni, a jelenleg választható szakmák listáját, mert én úgy tudok legjobban dönteni, ha van elöttem egy lista.
És kell, mert a mostani munkám is csak egy "vészdöntés" volt, a zeneiparvan ahol 10 évet dolgoztam kb, az nem ment évekig, így új irányba kellett néznem munkákat...
De már 30-as vagyok, és biztosan kellene tudnom, hogy más nem lenne-e jobb nekem, más munkakörben nem felelnék-e meg sokkal jobban?!
Azt hogy mit szeretek, mit kedvelek, mik érdekelnek, ezeket már konkrétan évek óta tudom, de hogy ezeknek milyen megnevezései vannak mint szakma, azt inkább következtetném a leírásból, a lista feltétlenül kellene.
Szerintem ilyen lista nincs, ezt neked kell otthon megcsinálnod. Olyasmi mint egy Pro-Contra érv, te írod a dolgokat miért ezt miért azt.
Van rengeteg szakma, beírod pl. Informatika kiad rengeteg szakágat vagy érted. Nézhetsz állas hirdetéseket (szűrő alapján, hogy mid van esetleg mi érdekel) és ott láthatod mennyit fizetnek, hol van, mi kell stb. Talán ez áll a legközelebb a listához. Rá szűrsz a városodra és megnézed mik a lehetőségek, mennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!