Havi nettó 640 ezer jónak számít pályakezdőként?
Emellett biztosítva van még teljesen ingyenesen újépítésű kertes házban saját szoba + az üzemanyag térítve van.
Tehát lakhatás és üzemanyag fizetve van teljesen. Heti 40 óránál sosincs több.
Mert sokan írják, hogy ennyi pénzért meg sem mozdulnának és hogy Magyarországon ennek a dupláját is megkereshettem volna és hülye voltam ilyen fillérekért kimenni külföldre.
De Magyarországon hol lehet pályakezdőként havi nettó 640 ezret megkeresni heti 40 órával? (Ingyenes lakhatással új kertes házban + üzemanyagtérítéssel)
Köszi a választ! Ha 30%-al több a megélhetés, akkor ez 492.000-nek felel neg itthon.
Igen, azt hiszem nem kapnak ennyit itt a segédmunkások. (Napi 20.000 reális itthon és az már bruttó)
Egyébként nem azt kérdeztem még, hogy ez nettó-e, hanem, hogy mennyi a bruttója? Tehát mennyit adóznak? Mennyit költ ténylegesen a munkáltató? Az jobban mutatja a bér értékét, mint a nettó összeg
A szavazatok alapján a többség szerint meg lehet keresni ennyit.
A segédmunkások nem nagyon szoktak napi 15 ezernél többet keresni. A napi 20 már szakmunkásoknak szokott járni.
Ráadásul mégegyszer hangsúlyozom, ez 10 óra kőkemény robotolás. Tehát ez havi 300 ezernél nem lenne több. Arról nem beszélve, hogy ebből még a 160 ezer forintos albérlet is fizetnem kellene.
Volt olyan munkaadó aki adott volna szállást ingyen, de az ilyen munkásszállóban lett volna 2-3 másik borsodi cigánnyal egy szobában plusz a havi bér még 250 ezer sem lett volna. Tehát vagy keresek havi 250 ezret egy szobában másokkal szállóban lakva vagy havi 300 ezret amiből fizethetem a méregdrága ablaktalan albérletnek nevezett patkánylyukat.
És arról nem is beszéltem, hogy mindez legtöbbször minimálbérre bejelentve.
Ezzel szemben itt megkeresek napi 8 óra laza munkával, saját szobában (ami újépítésű kertes ház) havi nettó 640 ezret.
Továbbra sem értem miért az utóbbit nevezik itt nyomorgásnak és nem az előbbit.
Ez itt nagyon bonyolult. De mondjuk egy €14/h munkára kb €30/h fizet ki a cég. Abból nyilván elmegy egy csomó a könyvelőkre, adókra, egészségügyi biztosítás, vakációpénz, nyugdíj stb
De ez csak viszonyítási alap.
Meg itt több kulcsos adó van, tehát nem is mindig ugyanannyi a bruttó-nettó közötti különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!