Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi nettó 640 ezer jónak...

Havi nettó 640 ezer jónak számít pályakezdőként?

Figyelt kérdés

Emellett biztosítva van még teljesen ingyenesen újépítésű kertes házban saját szoba + az üzemanyag térítve van.

Tehát lakhatás és üzemanyag fizetve van teljesen. Heti 40 óránál sosincs több.

Mert sokan írják, hogy ennyi pénzért meg sem mozdulnának és hogy Magyarországon ennek a dupláját is megkereshettem volna és hülye voltam ilyen fillérekért kimenni külföldre.

De Magyarországon hol lehet pályakezdőként havi nettó 640 ezret megkeresni heti 40 órával? (Ingyenes lakhatással új kertes házban + üzemanyagtérítéssel)

2022. jún. 14. 13:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
41%

"De Magyarországon hol lehet pályakezdőként havi nettó 640 ezret megkeresni heti 40 órával? (Ingyenes lakhatással új kertes házban + üzemanyagtérítéssel)"

Mérnökinformatikus/Programtervező informatikus Bsc után programozóként, ha jó vagy, akkor tudsz ennyit keresni.

Igaz, ez a kezdők között nagyon kiemelkedő fizetés lenne, mega ingyenes lakahtás és üzemanyagtérítés nem is lenne.

2022. jún. 14. 13:23
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

Segédmunkásként értelmezhetetlen a pályakezdő kifejezés, ez nem egy karrier, bárkit felvesznek.

Kinti minimálbért kapsz, Hollandia elég drága, simán el fogod tapsolni ott az egészet, és még nem is élsz mellé nagy lábon. Ráadásul valakinek a garázsában csövezel, mint valami házirabszolga. Mennyit fogsz félrerakni? Havi 50 ezret? Annyi valóban itthon is megmaradna szülőknél lakva minimálbérből is.

Nem az itthoni fizetéssel kell összehasonlítani, hanem az életszínvonaladdal.

2022. jún. 14. 13:26
 13/26 anonim ***** válasza:
10%
1 heti gyakornoki fizetésem. IT.
2022. jún. 14. 13:27
 14/26 anonim ***** válasza:
74%

Itthon jó pénz lenne. Hollandiában viszont nem verném örömömben a seggem a földhöz ennyitől. De valakinek a szar munkát is meg kell csinálni olcsón.

Majd hazajössz, veszed a lerúgott bömbit és te leszel a császár a vidéki discoban.

2022. jún. 14. 14:48
 15/26 anonim ***** válasza:
4%
Burkoló vagyok, két heti bérem. Szüleimnél lakok. 4 órában bejelentve, du a saját fusimat csinálom.
2022. jún. 14. 15:00
 16/26 anonim ***** válasza:
79%
Mosogatással többet kapsz Ausztriában.
2022. jún. 14. 15:42
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
Itt igen, de ott nem tudom... Hányszoros árak vannak ott? (Meg mennyi adóznak? Mi a bruttója) Ez alapján fogod tudni átszámolni magyar bérre.
2022. jún. 14. 16:13
 18/26 A kérdező kommentje:

Miért nem olvassátok el figyelmesen a kérdésem vagy válaszaim?

Egy csomó olyat kérdeztek amiket már leírtam.

2022. jún. 14. 17:38
 19/26 anonim ***** válasza:
41%

En azthittem valami hű de nagy mega informatikus vagy, aztan kiderül hogy nem is Mo-n, hanem kint kulfoldon gályázól😃

Vannak munkakörök, ahol ezt meglehet keresni.

Pl egy irni olvasni nem tudo, koszos alkoholista is keres ennyit itthon. Pl kamionsofor🤷‍♂️

Vannak munkakorok ahol nem nagy kunszt

2022. jún. 14. 19:59
 20/26 A kérdező kommentje:

Miért Magyarországon mennyit fizetnének egy (kezdő) segédmunkásnak?

Az tapasztalt szakmunkásoknak annyi. De nekem se munkatapasztalat se szakmám nincs.

Átlagosan havi 300 eurót költök kajára. Ezen felül nem nagyon kell költenem semmire, tekintve hogy fizetve van a lakhatás és az üzemanyag is.

Ezt a "robotol" szót itt felejtsd el. Sokkal jobb itt dolgozni, mint Magyarországon. Itt teljesen nyugodt laza mindenki. Legtöbbször csak annyi a munkát, hogy nézem amint a nehézgépes kiássa gödröt. Néha persze oda kell menni megnézni nehogy valami kábelt elvágjon, de semmi megerőltető. Olyan is volt, hogy már délre készek voltunk a melóval és a munkaidő felét elücsörögtük és kávézgattunk (ilyen mondjuk többször is volt). Meg néha olyan is van, hogy a műszakvezető 1-2 órával előbb hazaküld ha már kész az aznapi meló (de 8 óra van beírva). Sokszor van, hogy a hivatalos 8 órából 2-3 óra amit ténylegesen dolgozással töltök.

Ezzel szembe Magyarországon napi 10 órát kellett mindig dolgozni, de csak egy 30 perces szünet volt, a többi időben megállás nélkül dolgozni kell. Tehát ténylegesen is 10 óra a munka. Olyan is volt, hogy bontókalapácsolnom kellett. Tehát folyamatosan órákig csak bontókalapács. Amikor megálltam, mert már nem bírtam akkor rámordibáltak, hogy ne lustálkodjak és azonnal folytassam tovább. Meg olt amikor ilyen nehéz 30-40 kilós cementes zsákokat kellett cipelni, és odajött hozzám az építésvezető és azt mondta "mi az fiatalember magába csak ennyi erő van? Amikor olyan idős voltam mint maga ebből kettőt is könnyen elbírtam!"

De itt kint sosem szóltak rám, meg nem erőltetnek sosem. Szóval "robotolni" Magyarországon kellett, nem itt.

A kertes két éve sem épült ház meg miért lyuk? Van végre saját szobám és látszik, hogy minden új a házban, kiskorom óta nem laktam kertes házban.

Ez miért szánalmasabb mint amikor Magyarországon 160 ezret kell fizetni egy olyan lakásért aminek csak egy ablaka van ami a gangra néz és egy galérián kell osztozni mással?

Itt a heti 40 szent. Ennél csak nagyon-nagyon ritkán dolgozik valaki többet. Ha a munkaadó több mint heti 40 órát akar alkalmazni valakit, akkor ehhez külön csak a munkavállaló írásos beleegyezésével teheti meg. Ki kell tölteni egy papírt és külön engedélyt adni ehhez. Ezért a legtöbb helyen szimplán nem dolgoztatnak többet heti 40 óránál. Akármilyen munkahelyről van szó.

Magyarországon hány segédmunkán kell heti 40 órát dolgozni?

De ezekhez diploma vagy szakma kell.

Mert nem ugyanannyi a bér azoknak akiknek már van tapasztalata és akik totál kezdők, hiába csak segédmunka.

Hollandia szerintem nem különösebben drága, egyedül Amszterdam drága a sok turista miatt. Csak kicsivel magasabbak az árak mint Németországban. Egyedül az albérlet és a benzin amik drágák itt. De mivel nekem ingyenes a lakhatás és térítve van az üzemanyag, ezért nekem ezekre sem kell költeni.

Egyedül a kajára kell költenem ami havi átlag 300 eurót jelent.

Miért tapsolnám el az egészet? Nem vagyok alkoholista, se drogos, se tipmixfüggő. Nem Magyarországból kell kiindulni mindig, ott igaz a legtöbb segédmunkás tipmix vagy alkoholfüggő. De én ilyenekre sosem vertem el a pénzt. Aki meg ilyenekre elveri az kereshet havi tíz milliót akkor sem fog maradni neki.

Hónap végén olyan ezer euró marad meg, ez mai árfolyamon 400 ezer.

Magyarországon viszont egy lyukban éltem ami havi 160 ezerbe került, 60 ezret fizettem kajára és a fizetés 280 ezer volt heti 50 órára. A kettő közt azért van némi különbség.

Volt olyan munkaadó aki fizette volna a szállót, de ott ilyen 3-4 ágyas panzióban lettem volna ilyen tipikus alkesz borsodi cigányokkal. Ez mennyivel lett volna jobb mint saját szobában új kertes házban? (ellenkező esetben meg fizethetem a 160 ezret)

Arról nem beszélve, hogy itt szép kerteket és tiszta utakat látok, Magyarországon teleszemetelt utcát és lehányt padokat láttam. Itt egyszer nem kötött belém senki, Magyarországon naponta megfenyegettek a cigányok, olyan is volt, hogy meg akartak verni és kirabolni amikor a Keletinél sétáltam. Itt mégcsak kéregetni sem jött hozzám senki (Magyarországon nem volt egy ilyen napom sem)

Akkor hol van magasabb életszínvonal?

Mi az a "bömbi"?

Viszont én nem tudok a szüleimnél lakni. Nálam ez nem opció.

És az is heti 40 óra és egyágyas szobában?

Átlagban olyan 30%-al drágábbak a dolgok mint Magyarországon. De van ami sokkal drágább, pl a benzin és van ami meg olcsóbb mint Magyarországon pl a hal vagy (jó minőségű) csokoládé.

De ez a 30% a tavaly ilyenkori árakra értem, mivel akkor voltam Magyarországon, az hogy azóta mennyit növekedett vagy csökkent azt nem tudom.

Azt pedig magába a kérdésbe is beleírtam, hogy ez nettó.

A kamionsofőr is szakmunka. És vajon a kamionsofőr is heti 40 órát dolgozik?

=====================

Egyébként meg továbbra is várom hol lehet Magyarországon heti 40 órával nettó 640 ezret megkeresni ingyen lakhatással (ami nem egy lyuk vagy tömegszálló) mert a válaszolók többsége szerint ennyit Magyarországon is meg lehet keresni

2022. jún. 14. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!