Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Könyvtáros végzettséggel...

Könyvtáros végzettséggel milyen más területen dolgozhatok még?

Figyelt kérdés
Tanácsokat, ötleteket szeretnék kérni. Könyvtárosként nem tudok elhelyezkedni, de nagyon szeretnék hasonló területen dolgozni. Milyen lehetőségek vannak? Úgy hallottam, hogy dokumentációs intézményekben is lehet dolgozni esetleg. Azok konkrétan mik?
2010. szept. 19. 16:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát ez nem jó hír, én is könyvtárosnak tanulok:S

Vannak olyan helyek, főleg adminisztratív, illetve vezető titkári munkakörben, ahová feltétel a diploma, de az már mindegy, milyen. Esetleg ilyenekre jelentkezz.

2010. szept. 19. 23:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Hy !

Nekem is könyvtáros végzettségem van, és én sem találok melót...

Egy helyre már majdnem felvettek, de aztán mindig jön valaki aki jobb!

Katalist semmit sem ér.

Fogalmam nincs mit tegyek.

Engem is érdekel még hol tudnék elhelyezkedni...

2010. szept. 20. 15:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat/tanácsokat! Tudom én, hogy mások is hordják ezt a cipőt. Jelentkeztem én már egy csomó helyre, mégsem jött be idáig semmi. Pedig nem is gondolkoztam rajta soha, hogy valami mást kellene csinálni. De egyszerűen a szakmában túl sok a leépítés, ha valaki nyugdíjba megy, akkor se biztos, hogy vesznek fel helyette valakit. Küldtem már pályázatot levéltárba, könyvesboltba, adóhivatalba is. Hova lehet még jelentkezni? Posta? Bank? Polgármesteri hivatal? Tűzoltóság? Hol nincs leépítés? Vagy kérdezzem meg a munkaügyi központban, hogy oda esetleg nem e kell új munkaerő? De most komolyan. Azt soha nem bántam meg, hogy könyvtárosnak tanultam, mert jó volt, szerettem tanulni, jó ezzel foglalkozni. Úgy tippelem, hogy ennyi leépítés után fellendülés lesz majd valamikor, akkor meg kell a könyvtárakba is ember. De az az idő nekem túl távolinak tűnik. Addig meg mi lesz? Tanuljak még valamit? És ha azzal is így járok, hogy nincs rá szükség? Hát, rengeteg kitartás kell, az már biztos.
2010. szept. 22. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!