Tanulnátok fizikát?
Figyelt kérdés
Ha választanotok kellene, hogy mit tanulnátok természettudományok közül, akkor ti tanulnátok fizikát? Karrier, és fizetés szempontját is figyelembe véve. Engem nagyon érdekel, és vacillálok a mérnöki között. Úgy érzem a fizikát szívvel-lélekkel tanulnám, de félek nem lenne annyi munkalehetőség. Nem azért mert nincs tudásuk a fizikusoknak (szerintem hatalmas az értéke egy természettudományos diplomának) azonban azt hallom, hogy félnek a fizikusokat alkalmazni, meg egy fizikus nem tudja elvégezni azt amit egy mérnök2022. jún. 12. 20:14
2/18 anonim válasza:
ha szívvel lélekkel tudnád csináli, nem kérdés. Válaszd azt. Az életrevalóságod fogja eldönteni, jól fogsz-e keresni.
3/18 anonim válasza:
Más a két képzés célja.
Mit szeretnél dolgozni? Ha kutatni szeretnél, akkor fizika szak.
Ha gyakorlatiasabb szerepben képzeled el magad, hogy mondjuk csarnokok szerkezetét, fékrendszert, fröccsöntőformát vagy PCB-t akarsz tervezni, akkor valamelyik mérnökire menj.
4/18 anonim válasza:
Én mérnöki képzésem 2-es voltam fizikából, tehát azt biztosan nem választanám, de érdekes volt minden óra, csak a számításokat nem szerettem.
Eltudom képzelni, hogy vannak akik imádják, de én csak nem értettem.
5/18 anonim válasza:
Alig lenne munkalehetőséged. Mérnökire menj!
6/18 anonim válasza:
"Eltudom képzelni, hogy vannak akik imádják, de én csak nem értettem."
Papíron számolni én is utáltam, de egyébként számítógépen szokás modellezni.
7/18 anonim válasza:
Hát én biztos nem, mert sajnos szánalmasan hülye vagyok hozzá, kb. az általános iskolás szint az, amit még fel bírok fogni valamennyire. De a te helyedben tanulnám, volr egy időszak, mikor több fizikussal beszélgettem a munkám miatt, nagyon izgalmas dolgokat kutatnak, csinálnak, szuper lehet.
8/18 anonim válasza:
Tanulj mérnöknek ha felmerül a probléma a fizetéssel. Mérnök BSC után elmehetsz fizika mscre ha valoban tetszik és megy a tanulás, ha nem van egy használható bsc diplomád. Ez mellet mérnökként is dolgozhatsz kutatási területeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!