Mit tanultatok érettségi után? Milyen végzettségetek/végzettségeitek vannnak, és mennyire veszitek hasznát, ha több szakmátok is van? Tanulnátok-e még valamit (akár csak hobbiból)?
Elektronikai technikus szakmám van amit középiskolában szereztem 4 év alatt és maradtam 1 évet automatikai technikus képzésen.Azt tegyük hozzá hogy amúgy 2 év lenne csak már megvannak az alapok a 4 év miatt,azért lett 1.
Munkámhoz kapcsolódik,karbantartó vagyok,kis része valóban hasznos tudás bár biztosan többet segítene ha jobban figyeltem volna anno :D
Szerintem kicsit segít gyakorlatban,a PLC programozás része kell is és az önéletrajzban jól jön hogy ezt is elmondhatom magamról.
#1: Akkor jó, hogy elvégezted!
#2: Milyen munkakörökben dolgoztál SSC-bdn?
Érettségi után sorban jöttek:
- gépészmérnök BSc (főiskola) + PLC programozó suli
- suli közben vízimentő vizsga, majd nyaranta munka strandokon
* munka fősuli után: Média (operatőr, ilyesmi 2 évig)
- média munka közben ruházati eladó, majd boltvezető OKJ sulik
* munka média után: vállalati folyamatmérnök, közben
- Járműmérnök MSc (egyetem), és mellette Lean szakmérnöki
* Munka nem sokkal ezután projekt menedzser a mai napig
- Közben földeket is örököltem, és Aranykalászos gazda OKJ szereztem, és megkezdtem a gazdálkodást is.
* Jelenlegi munka: főállásban autóiparban projekt menedzser, másodállásban átmeneti szálláshely szolgáltatás (saját balatoni apartmanok kiadása), harmadik munka mezőgazdaság, és közben építem saját kezűleg a következő kiadható apartmant + a pincét.
Kesze-kusza a történet, de nem bántam meg egyiket sem, minden megszerzett tudás alakított abban, hogy a projekteket átlassam, és mellette egyéni vállalkozó is legyek, kft-k tulajdonosa, és remek ingatlanokat birtokoljak, és kialakuljon a végcél.
Cél: ~45 évesen kiszállni az autóiparból, otthon a saját borom eladásából és a lakások kiadásából pénzt beszedni, közben a saját borokat és pálinkámat szürcsölve, esetleg települési politikáért pénzt kapva nyugodalmasan megéljek.
Eddig jól haladok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!