Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi igazság van abban hogy...

Mennyi igazság van abban hogy azért nincs pénzem mert nem tanultam és mentem egyetemre?

Figyelt kérdés
Mindenki véleményére kiváncsi vagyok .

2022. jún. 7. 10:14
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
21%

"Először füvet árult kéz alatt az alaptőkéhez."

Te is egy ilyen "fizetési tranzakció" keretei között fogantál meg, azért vagy ekkora gyökér?

2022. jún. 7. 13:17
 32/45 anonim ***** válasza:
86%

Van benne igazság.

A diploma olyan, mintha egy futóversenyen te cipőben, a többiek meg mezítláb futnának.

Sokkal jobban lehet vele keresni.

Persze, ha valakinek van valamiféle speciális tehetséges.PL:programozás.Akkor nem feltétlen kell diploma, de a legtöbb embernek nincs ilyen specialitása.

2022. jún. 7. 13:20
 33/45 anonim ***** válasza:
13%

Na itt mindenki szépen magyarázza azt az 1 kivételt, amiről tud.

Kérdező, akkor ezek szerint teljesen jó helyen vagy, jól tetted, nem tanultál. Majd meg lesz a saját vállalkozás, hiszen a beugrót össze lehet kuporgatni bármilyen munkából, hiszen ha intézetis gyereknek sikerült, akkor neked is. Hajrá, sok sikert! Minden rendben, ne aggódj.

2022. jún. 7. 13:23
 34/45 anonim ***** válasza:
72%

26#

Nem a 24-es válaszoló vagyok, de pl.: Mérnökinformatikus?

Vagy ha az túl nehéz akkor üzemmérnök?

(Az a mérnökinfó lebutított Brof tesója)

Nekem konkrétan a kötelező gyakorlatom már 300k-t fizetett nettóban, úgy hogy többnyire ingyen vagy minimális pénzért szoktak kötelező gyakorlatra menni az emberek.

Meg vállakozást is nagyon könnyű indítani, hiszen a legsikeresebb startuppok infós alapúak. Mondjuk ha valami random szolgáltatást akarsz indítani, mert rájöttél, hogy te lehetsz a legjobb kutya pszichológus, akkor is kapásból letudok programozni a weboldalt ahol időpontokat lehet foglalni meg vásárolni.

Pl.: Szakdogára és hasonlót csináltam.

2022. jún. 7. 13:26
 35/45 anonim ***** válasza:
0%

"Na itt mindenki szépen magyarázza azt az 1 kivételt, amiről tud."

Akkor félre értettél.

Ezzel nem azt bizonygatom hogy mindenkinek sikerülhet, pusztán azt cáfolom hogy senkinek sem...

2022. jún. 7. 13:28
 36/45 anonim ***** válasza:
78%

"Én azt nem tartom igazságosnak hogy vannak olyan munkahelyek ahol nem csinálnak semmit csak egész nap ülnek és kavézgatnak és 3x többet kapnak ,aki meg egész nap pl a napon vagy hidegben van ,nehéz dolgokat emel kap egy minimális összeget."

Na pont ezért tartasz ott ahol. Gondolom a szüleid is ezt a hozzáállást képviselték.

Napon, hidegben nehéz dolgokat mindenki tud emelget, akiben van egy kitartás, meg nem lusta hozzá. Ilyen típusú munkakakörre van 1000 férfi. (Na egyébként az eladó munkakör, az meg kb a női változata az emelgetős munkának. Pár napos betanítás után mindenki tudja csinálni. Erre is van 1000 jenletkező.) Milyen címen fizetnének erre többet, mint a szellemi munkára?

Az ülős, kávézgatós munkakörök meg olyanok, h hozzászólni se tudnál. C# programozni valamit, angular keretrendszerrel. Na ha megy, akkor ilyenre kell jelentkezni és garantálom, h sokkal többet fogsz kapni, mint most.

2022. jún. 7. 13:31
 37/45 anonim ***** válasza:
25%
Lézer jani is megmondta, hogy bárki megcsinálhatja. Az oktatás tudtommal ingyenes, diákhitel van. A többi lustaság.
2022. jún. 7. 13:34
 38/45 anonim ***** válasza:
12%

Nagy igazság van benne. Én egy kisvárosból származom, ahol volt egy gimnázium, egy közgazdasági szakközép meg egy szakmunkásképző.

Általános iskola végén a lányok körében a szakmunkásképző ruházati eladó képzése volt és az élelmiszer- vegyiáru eladó képzés volt a legnépszerűbb.

Úgyhogy ruházati boltból 5 db volt a városban, amiből 4 db kínai bolt volt. Az élelmiszerboltból már több volt, a nagyobbak: penny, plus, profi (2004-ről beszélünk) a kisebbek viszont ilyen tipikus családi kisboltok voltak, megoldották családon belül, külsősöket nem nagyon vettek fel.

Néhány ilyen lánnyal tartom még a kapcsolatot, elhelyezkedni nagyon nehéz volt általában nekik. Akinek sikerült ők nagyon kevés pénzt keresnek és azóta tudok olyanról is, aki megcsinálta az érettségit és elkezdett egy levelező szakot az egyetemen. Úgyhogy tanulni sosem késő.

2022. jún. 7. 13:55
 39/45 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem nézted meg, h eladóként mennyi pénzt lehet keresni? Nem ilyenkor kell pillázni.
2022. jún. 7. 14:06
 40/45 anonim ***** válasza:
0%

Múlt héten voltam az auchanban, az önkoszolgáló pénztárnál fizettem és volt előttem egy csávó, aki 170 ezret fizetett. 2 eladó-segítő nő volt ott és csak néztek, hogyha valaki el tud költeni egy bevásárlásra 170 ezret, akkor mi lesz a hónap további részében. Az egyik mondta, egész havi fizuja... Nem nagyon értették a dolgot és megállapították cinikusan, h akkor biztosan ők csinálnak nem jól valamit... 50 körül voltak mindketten és nem érték fel ésszel, h igen ők csinálták elég rosszul az életüket.

Kérdező, te mennyit keresel?

2022. jún. 7. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!