Egy diáknak most mennyi a nettó fizetése?
A hirdetésben azt írják hogy a bruttó 1150ft.
25 év alatti vagyok és most érettségizek még. De a 12.-et elvégeztem.
Ezt a hirdetést egy diák szövetkezet oldalán olvastam, a diák szövetkezet is levon a fizetésből vagy a 1150ft-ot biztosítják? Illetve vonnak le adót, vagy TB-t?
Egyébként nem tom mit kell csinálnod, de az eléggé alacsony fizunak számít
Előző voltam
3#
Nem. Látszik, hogy nem volt diákmunkád az elmúlt félévben.
A bruttót nettónak 100%-ban megkaptod. Ha 25 év felett vagy, akkor meg 15% SZJA-t vonnak le. Komolyan ... nézz utána.
Persze itt diákszövetkezeten keresztűl történő diákmunkáról beszélünk. Ezt jelenti a diákmunka.
Már 10 éve nem voltam diákmunkán, ebben igazad van ;)
3-as voltam.
"Ha még nem vagy 25 éves, akkor január 1-től a bruttó béred megegyezhet a kézhez kapott nettó fizetéseddel! Ugyanis 25 év alattiként szja-mentességet élvezel ezentúl, amennyiben a havi bruttó kereseted nem éri el a 433.700 Ft-ot!
Amennyiben több helyről (pl. más diákszövetkezettől) együttesen magasabb jövedelmed van, mint havi bruttó 433.700 Ft, úgy nyilatkoznod kell arról, hogy nem kéred a teljes jövedelmedre vonatkozóan az szja-mentességet. Fontos számolnod ezzel, mert ha több adókedvezményt veszel igénybe évközben, mint amire jogosult vagy, akkor a 2022-es évre leadott adóbevalláskor utólagosan adófizetési kötelezettséged lesz és ha ez meghaladja a 10.000 Ft-ot az adóhiány összegének 12%-át különbözeti bírságként is meg kell fizetned!
Az szja-mentességet a 25. születésnapod hónapjában veheted utoljára igénybe."
Forrás: [link]
TB nincs. Diák vagy...
Megkapod a teljesn bruttó összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!