Mi a különbség az alapbér és besorolási bér között?
Nemrég kaptam előléptetést, vele együtt új munkaszerződést. A munkaszerződésemben foglalt bruttó alapbérnél viszont kisebb/kevesebb bruttó besorolási bért kaptam. (nem teljesítményértékelés alapján kapok bért, egyszerű havi bérezés van)
Az böki a csőrömet, hogy aláírtam az új munkaszerződést X Ft alapbérről, most pedig Y összegű besorolási bérrel számolnak a bérjegyzékemben. Lehet ezt így? Nem a besorolási bért kellett volna beleírni a szerződésbe?
Kérdezd meg a HR-t vagy a bérszámfejtést, lehet hogy csak elírták.
Bérszámfejtőként én sose láttam a kettő közt különbséget, de a nagy cégek néha csinálnak fura dolgokat :)
"Voltál esetleg szabadságon? "
Fizetett szabadságon voltam 3 napot, de a két bér közötti különbség olyan nagy, hogyha azt a 3 napot emígy, amúgy számolom, úgyse jön ki a szerződésbeli különbözet.
Remélhetőleg tényleg csak elírták.
Köszönöm a válaszokat.
Közben beszéltem a HR-essel és kisült, hogy a bérszámfejtő hibázott. Egyébiránt meg alapbér=besorolási bér. A munkabér = Alapbér +- minden befolyásoló tényező pl. betegszabi, táppénz, jutalom stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!