Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mért nem érdemes programozónak...

Mért nem érdemes programozónak Msc-t végezni?

Figyelt kérdés

Az Msc lazább már, mint a Bsc, így akár lehetséges mellette 40 órában dolgozni.

Plusz mivel technikailag diák lennék még feltételezen a cégek is olcsóbban tudnának magas fizetésen alkalmazni.

Ugyan úgy vagy ha nem is ugyan úgy, de hasonlóan tudnék fejlődni munkatapasztalat terén plus lenne egy Msc-m.

Ezen felül azt hallottam, hogy sok vezető pozíciónál elengedhetetlen az Msc multiknál és állami szektorban.

Meg nagyon érdekel a szoftver tervezés, UML, SysML diagrammok, így az Msc ebben szerintem tudna segíteni, hogy jobban értsek a témához és munkáltatóknak adni egy kis plusz nyugalmat, hogy rám merjenek ilyen pozíciókat bízni.

Akikkel élőben beszélek nagyon megosztottak a témán. Tanárok persze (akik amúgy iparban is dolgoznak) nagyon ajánlják az Msc-t.

Viszont a gyakorin mindenki baromságnak gondolja és időpocsékolásnak.

Ez mért van?

Mi az árnyoldala az Msc szerzésnek?

Mi a rossz benne?

Az én esetemben mért lenne rossz?

2022. máj. 31. 21:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"Én a BSc-t is 40 órás meló mellett, levelezőn csináltam meg."

A levelezős - nem egy helyen - könnyebb, mint a nappali, s könnyebb is elvégezni, úgyhogy az, hogy te teljes állás mellett elvégezted, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nappalin is ugyanúgy ment volna.

Ugyan nem szokták ezt híresztelni, de azok az oktatók, akikkel magánemberként beszéltem, jobbára könnyebben osztják az átmenő jegyeket levelezőn, mint nappalin.

Ezt persze nyilván sehol sem reklámozzák, mert a nappalin és a levelezőn szerzett diploma - legalábbis papíron - ekvivalens (kellene, hogy legyen).

2022. jún. 1. 09:46
 12/14 anonim ***** válasza:
52%
11 - ben tényekről írtam, szóval azok, akik buzgón lepontoztak, indokolhatnák is, hogy miért tettek így.
2022. jún. 1. 11:14
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

"Ez most komoly? Ebből vonsz le következtetést?"

Nem, csak így fogja fel az ostoba ember, mint pl. te, hogy mi a különbség.

"A gyakorlatban az MSc mindenütt könnyebb, mint a BSc"

A gyakorlatban pont, hogy nem.

Ez kb. olyan ostoba kijelentés mintha azt mondtad volna, hogy a középiskola mindig könnyebb, mint az általános.

Önmagában nem csak a követelményrendszerről van szó, hanem az anyag tartalmáról, nehézségéről.

A követelményrendszer rendszrint változatlan, mivel a BSc-t és MSc-t ilyen szempontból nem kezelik külön, ezért belerázódik az ember, ezért gondolják egyébként a nem túl okos emberek, hogy "könnyebb" lett a képzés, miközben csak hozzászokott a nehézhez.

"MSc-n az oktatók is komolyabban vesznek, kevésbé mennek rá a szivatásra."

Igen, komolyabban vesznek, ezért elvárják az alaposabb, precízebb munkát, vagyis ugyanazért az eredményért, sokkal többet kell tenned alapesetben, mivel komolyabban vagy véve.

2022. jún. 1. 23:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"A követelményrendszer rendszrint változatlan, mivel a BSc-t és MSc-t ilyen szempontból nem kezelik külön"

Formálisan valóban nem, de én is azt tapasztaltam hogy a gyakrolatban mégis alacsonyabbak a követelmények mesterképzésen.

2022. jún. 2. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!