Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mért nem érdemes programozónak...

Mért nem érdemes programozónak Msc-t végezni?

Figyelt kérdés

Az Msc lazább már, mint a Bsc, így akár lehetséges mellette 40 órában dolgozni.

Plusz mivel technikailag diák lennék még feltételezen a cégek is olcsóbban tudnának magas fizetésen alkalmazni.

Ugyan úgy vagy ha nem is ugyan úgy, de hasonlóan tudnék fejlődni munkatapasztalat terén plus lenne egy Msc-m.

Ezen felül azt hallottam, hogy sok vezető pozíciónál elengedhetetlen az Msc multiknál és állami szektorban.

Meg nagyon érdekel a szoftver tervezés, UML, SysML diagrammok, így az Msc ebben szerintem tudna segíteni, hogy jobban értsek a témához és munkáltatóknak adni egy kis plusz nyugalmat, hogy rám merjenek ilyen pozíciókat bízni.

Akikkel élőben beszélek nagyon megosztottak a témán. Tanárok persze (akik amúgy iparban is dolgoznak) nagyon ajánlják az Msc-t.

Viszont a gyakorin mindenki baromságnak gondolja és időpocsékolásnak.

Ez mért van?

Mi az árnyoldala az Msc szerzésnek?

Mi a rossz benne?

Az én esetemben mért lenne rossz?

2022. máj. 31. 21:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a te időbeosztásodba belefér heti 40 óra munka mellett, akkor semmi hátránya nincs, legfeljebb az hogy kevesebb lesz a magánéleted. Aki azt írja hogy nem érdemes, az arra gondol hogy főállású munka HELYETT nem érdemes egyetemre menni.
2022. máj. 31. 22:00
 2/14 anonim ***** válasza:

Én most tanulok több mint 10 év után esti MSc-n. Fogalmam nincs, hogy mennyire lesz hasznos, viszont élvezem, hogy új dolgokat tanulhatok, ami nem csak egy-egy sokadik technológia. Persze sajnos most is belefutottam egy-két inkompetens, de szivatós oktatókba, de a többi oktató normálisabban áll hozzánk, mint BSc-n.

Egyébként ezidáig nem nézte senki, hogy van-e MSc-m (teljesen más területen amúgy van). Úgyhogy szerintem akkor érdemes, ha a tantervben látsz olyan tárgyakat, amik érdekelnek.

2022. máj. 31. 22:41
 3/14 anonim ***** válasza:
45%
Ezt jellemzően azok mondják, akik nem végezték el az msct.
2022. máj. 31. 23:14
 4/14 A kérdező kommentje:

Akkor akár azt is leírhatnátok, hogy milyen pluszt ad.

2# Igazából a szoftverfejlesztésben szeretnék elméllyedni picit jobban. Érdekel továbbá az IT biztonság és összességében a rendszertervezés, viszont most konkrét tárgyakat nem tudok, amik ebben segítenek, de feltételezem lenne lehetőségem ezeken a színtereken fejlődni, úgy amire nem biztos, hogy lenne az iparban.

Persze ezt még én nem tudom kijelenteni Bsc-s kezdőként.

2022. máj. 31. 23:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ad egy mélyebb elméleti tudást, amit később ahogy gyakorlatot szerzel, ha megfelelő helyen dolgozol, akár hasznosítani is tudsz.
2022. máj. 31. 23:40
 6/14 anonim ***** válasza:
19%

"Az Msc lazább már,"

Aha, hát, nem.

Az MSc nevéből is adódóan MESTER, vagyis nehezebb.

"Plusz mivel technikailag diák lennék még feltételezen a cégek is olcsóbban tudnának magas fizetésen alkalmazni."

Vagy inkább alacsony fizetést adna.

Van cég, ahol az államilag szabályozott minimumot adják. Ami 40 óra után olyan 200 ezer.

"Ezen felül azt hallottam, hogy sok vezető pozíciónál elengedhetetlen az Msc multiknál és állami szektorban."

Hát, max a cégen belüli kultúrában, de egyébként semmi valós oka nincs.

"Viszont a gyakorin mindenki baromságnak gondolja és időpocsékolásnak."

Megvan az MSc-nek a pozitív oldala, de nem az, amit leírtál.

2022. jún. 1. 05:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

6:

"Az MSc nevéből is adódóan MESTER, vagyis nehezebb."

Ez most komoly? Ebből vonsz le következtetést? A gyakorlatban az MSc mindenütt könnyebb, mint a BSc, mivel a legnehezebb része a képzésnek a BSc első 2-3 féléve, amikor a szóró/alapozó tárgyak vannak. MSc-n az oktatók is komolyabban vesznek, kevésbé mennek rá a szivatásra.

2022. jún. 1. 05:57
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

Haromnaponta felteszed ugyanazt a kerdest?

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2022. jún. 1. 07:54
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az Msc lazább már, mint a Bsc, így akár lehetséges mellette 40 órában dolgozni."

Én a BSc-t is 40 órás meló mellett, levelezőn csináltam meg.

"Plusz mivel technikailag diák lennék még feltételezen a cégek is olcsóbban tudnának magas fizetésen alkalmazni."

Miért is? Semmilyen kedvezményt nem kap a cég csak azért, mert te diák vagy.

"Ezen felül azt hallottam, hogy sok vezető pozíciónál elengedhetetlen az Msc multiknál és állami szektorban."

Dolgoztam már több multinál. A lead dev-eknek sem volt feltétel az MSc. Állami szektorba meg nem akarsz menni dolgozni, hidd el nekem!

"Viszont a gyakorin mindenki baromságnak gondolja és időpocsékolásnak.

Ez mért van?"

Mert az is. A lőtéri kutyát sem érdekli, hogy BSc vagy MSc, az egyetlen, ami számít, az a tudás és a tapasztalat. Nálunk van olyan senior dev, akinek a BSc sincs meg, viszont 10 év tapasztalattal és hatalmas tudással megbecsült tagja a csapatnak. Aki autodidakta módon összeszedi a megfelelő tudást, annak nics szüksége a BSc-re sem.

"Mi az árnyoldala az Msc szerzésnek?

Mi a rossz benne?"

Hogy elpocsékolsz rá egy csomó időt és pénzt, cserébe max kevéske elméleti plusz tudást kapsz, gyakorlatit alig.

2022. jún. 1. 09:13
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

Az MSc jobban mutat a CV-ben, ha multikhoz jelentkezel. Vannak állások, ahol eleve MSc/PhD az alapfeltétel.

MSc-re akkor érdemes járni, ha valamire specializálódni szeretnél, például cyber security, data science / machine learning stb. Ha csak sima fejlesztő szeretnél lenni, akkor redundáns és felesleges az MSc.

2022. jún. 1. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!