Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fogtechnikusnak vagy HR...

Fogtechnikusnak vagy HR asszisztensnek érné meg jobban tanulni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 31. 15:53
A kérdező szavazást indított:
Fogtechnikus
HR asszisztens
10 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
szerintem a fogtechnikus kb kihalásos alapon megy, vagy ha van rokon fogorvosod.
2022. máj. 31. 17:19
 2/3 anonim ***** válasza:
15%

Lehet velem van a baj, de nem látom a kettő között a kapcsolatot. Olyan mintha azt kérdeznéd: hentesnek, vagy tengerbiológusnak éri meg jobban elmenni?

Hr-es / recruiter / data analyst / asszisztens / kutyaf*sza:

- emberekkel kell foglalkoznod

- bármelyik multihoz elmehetsz

- igazi sablon munka

- mindig kelleni fog

- kifizetik

- én nem csinlnám

Fogtechnikus:

- emberek szájában fogsz turkálni

- szakmunka

- drága a képzés

- nagyon jövedelmező

- mindig csak második leszel a fogorvos / szájsebész után

#1 - "szerintem a fogtechnikus kb kihalásos alapon megy, vagy ha van rokon fogorvosod."

Tulajdonképpen elvégzed a képzést, megtanulsz építeni és beülsz egy fogorvoshoz dolgozni, vagy más fogtechnikusnak asszistensként besegíteni, vagy saját praxisba fogsz. Miért mondasz hülyeséget? Van, hogy egy utcában két fogorvos is van. Számold már ki az mennyi munkahely.

2022. máj. 31. 17:37
 3/3 anonim ***** válasza:

2-nek: én pedig minden településen tudok mondani legalább 10 olyan utcát, ahol nincs fogorvos.

ad 2.: nem lesz második a fogorvos után, ugyanis a fogtechnikus nem húz és kezel fogat, a fogorvos pedig nem állít elő műfogsort.

ad 3.: a fogorvos elvégez legalább 5 évnyi egyetemet, a fogtechnikus pedig ha jól tudom egy emelt szintű középfokú szakképesítés, ami szerintem 2 év alatt elvégezhető.

A HR-asszisztens és a fogtechnikus között nem nagyon van átfedés, nem túl nagy a metszete, a kettő nem is nagyon összemérhető, kb. mintha a rántotthúst akarnánk a halászlével összehasonlítani. De az a gyanúm, hogy elég kicsi az olyan emberek halmazának metszete is, akik a HR-asszisztens és a fogtechnikus szakma között akarnának választani.

2022. jún. 8. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!