Miért ilyen garasoskodók filléreskedők a magyar vállalkozók?
9: ki az az őrült aki zalából békésbe száll ki valami munkát megnézni?
Nem tudom, hogy jön ide a villanyszerelő okjhoz tartozó gyakorló eszközök, de 150ezer ft azért nem a világ vége. Egy gagyibb telefon ára .
150 ezer ft a gyakorlópanel, a tanfolyam díja 440 ezer ft, a vizsga díja 90 ezer ft.
Szóval már "tanuló" korban is ilyen pénzek pörögnek, és az még csak a jéghegy csúcsa...
Csak viszonyításképpen írtam.
20 éve csinálja 16 alkalmazottal.
3-4 fős csapatai vannak akik járják az országot.
Egy kb 300 milliós cégről beszélünk, gyakorlatilag annyit számláz amennyit akar, mivel pont ahogyan írtad NINCS MÁS AKI VÁLLALNÁ!
Ja, és még ami tudnod kellene.
Egy vállalkozó elvégez egy munkát. De az nem jövő hónap 10.-ig lesz ám kifizetve.
Alaphangon 90 napos fizetési átfutások vannak...
Előző voltam. (alvállalkozós sógoros)
90 nap a fizetési átfutás 120 nap a követelési időszak...
Szóval ha valaki a 200.-ik napon fizet, akkor se tehetsz túl sokat néhány emailen, meg fizetési felszólításon kívül...
Azért egy alkalmazottnál ez nem így van, mert ha annak késel két hetet a fizetésével otthagy a francba...
Sógorom annyit szokott erre lépni, hogy aki sokat késik az átutalással annak legközelebb dupla áron vállalja csak el.
Na befejeztem, már bármi is jutna eszembe nem tudom érdemes e leírnom. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!