Milyen szakmát érdemes választani Magyarországon, amivel pénzt is lehet keresni? (Masszőr és Hegesztő?)
Üdvözlet, szeretnék normálisan, folyamatosan pénzt keresni, és kevésnek találom az alkalmazotti fizetést. Ezért szeretnék egy olyan szakmát, amivel dolgozni is lehet folyamatosan, és pénzt is lehet keresni, itthon is és külföldön is. Tehát tudjak vele munkát vállalni, és lehetőleg többet mint amit meg tudok csinálni.
Idáig két ötletem volt, az egyik a Masszőr, a másik a Hegesztő. A Hegesztők általában mindenhol sokat keresnek, és a Masszőr ismerősöm is rengeteget kereset külföldön. De nem tudom jelenleg mi a helyzet, vagy érdemes-e itthon kitanulni ezeket az szakmákat.
Ez ügyben szeretnék tanácsokat kérni. Üdvözlet.
Egésznap 12 órában ülni a gép előtt nem normális és egyáltalán nem egészséges. Magyarországon nagyon kevés a normális ügyfél, és a normál szférába nagy a verseny. A többit nem írom le, de itt is van havernak haverja és egyéb korrupció. Magyar ügyfelekkel nagyon nehéz, mert keveset tudnak csak fizetni. Ha meg már végre valami normálisat akar, az meg idő, amit meg nem tud megfizetni. De a támogatást ugyanúgy nyújtom, akár éveken át, mert így normális és erkölcsös. Ha hiba van, bármi egyéb, akkor az meg alap mert kifizette a normál működést.
Ettől függetlenül csöpögnek be pénzek, egy 5-ös, egy 10-es innen onnan. De arra, hogy azt mondom, oké, vállalkozó vagyok, és ebből élek? Arra meg már annyi elmegy hogy nem éri meg. Még Katában úgy ahogy, de ennyiért mehetek alkalmazottnak is. Hiába szeretem a szakmám, annyira sokat nem fizet és alkalmazottiba nincs pangás. Mert van olyan időszak, olyan hónap, amiben alig van egy-két, vagy annyi se ügyfél. Akkor meg ha kiátlagolom az előző hónapokat ahol jól kerestem? Akkor megint hol vagyok?
De ez egy nagyon lerágott csont. Hiába szeretem a szakmát, ez nem így működik.
A cukrászat meg jah. Sok hely van ahol normálisan csinálják a sütit, sok helynek meg már régen be kellett volna zárnia. De ne aggódj miatta. A helyek többségénél nincs ilyen probléma, mert már nem használnak ilyen gépeket, vagy mert gyári a körülmény. Így amikor használják a gépet, az teljesen el van takarítva.
masszőr vállalkozásban nem tudom mennyire éri meg , mindenesetre alkalmazottként napi 20 beteg megállás nélkül minimálbérért.
Sajnos nekem is tönkre mentek a kezeim, pedig nagyon szerettem a szakmám egykoron...:(
Mizuska azóta? Hol dolgozol most?
-egy masszőr-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!