Kibuktam az egyetemről, szerintetek amíg visszamegyek és befejezem addig tudnék valamilyen picit jobb munkát találni (ami nem gyári munka vagy eladói) csak érettségivel?

Kedves kérdező!
17 éve dolgozom az Audi-ban mint, gyári munkás, és nincsen vele semmi bajom, olyan összegeket keresek vele, amit a legtöbb diplomás talán soha nem fog.
Nincsen semmi baj a gyári munkával, csak ki kell fogni egy jó helyet.
De hogy a kérdésedre is írjak valamit. Menjél el ételfutárnak. 1 évet ki fogsz bírni.
Sok sikert!

Én annak idején kibuktam az egyetemről. Túl nehéz volt a matek és nem volt segítségem, aki elmagyarázza.
Elkezdtem dolgozni, sima érettségivel, programozóként. Felvettek egy kis céghez, mert a tudásom az megvolt. Később dolgoztam multinál, ahol kérték, hogy csináljam meg a papírt. Akkor csináltam egy emelt érettségit a pontok miatt és levezeőn másik egyetemen simán megcsináltam a diplomát. A matek is ment, mert egyrészt már rengeteg segédlet volt a neten, ami elmagyarázta úgy, ahogy semelyik tanár nem volt képes, másrészt ez az egyetem nem vette olyan véresen komolyan a matekot, szóval 3-as voltam olyan matek tárgyakból, amikből anno megbuktam.
Tehát: meg lehet csinálni, a tudástól és szorgalomtól függ.
Ja, és ha jót akarsz magadnak, akkor valami kisebb egyetemre mégy. Sokkal könnyebb elvégezni és az értéke ugyanaz. Az ilyen BME, ELTE, DE csak persztizs és már csak azért is meghúznak, hogy szívassanak. Én a Nyíregyházin végeztem. A lőtéri kutyát sem érdekli, honnan van a diploma, csak hogy megvan.

Biztos a jó fizetés és munkakörülmények miatt volt az a sok szakszervezeti vita, sztrájk.
Ez IT szektorban igaz, de más szektorokban előfordul, hogy hátrányosan különböztetnek meg mert Corvinus/BME van a diplomádra írva.
A helyedben én megkeresném a volt feletteseim akinél a szakmai gyakorlatot csináltam és elmondanám nekik a helyzetet, hogy a késöbbiekben tervezes befejezni a diplomád de jelenleg így alakult. Hátha tudnak ajánlani egy állást.
Ha elutasító válasz érkezik, akkor is cèlszerűbb szakmai vonalon keresgélni. Jövőre nézve sokkal kifizetődőbb. Persze nehezebb lesz munkát találni mint diplomával, de azért nem lehetetlen.
Csinálj egy sablon e-mailt és küldd ki a jelentkezésed az összes szakmába vágó cégnek amit csak találsz. Még mindig jobban jársz ha 200-ból 199 elutasít és 1 felvesz, mintha valami nem szakmába vágó munkát kéne csinálnod.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!