Budapesten netto 500e IT tanácsadásban milyen bérnek számít?
Nagyon ordít a tudatlanság a válaszokból.
Az IT tanácsadás totál mást jelent/jelenthet, és leginkább nem konkrétan azt hogy senior-ként mennek hozzád tanácsot kérni.
Például énis mint "tanácsadó" vagyok kiközvetítve egy nagyobb multihoz egy külföldi cég által, csupán néhány hónap tapasztalattal. Úgymond munkaerő kölcsönzés. 2 évre kiküldtek, addig segítek az itteni csapatnak a dolgokban. Persze van más, konkrét beosztásom, de a cég consultancy-val foglalkozik, akik évekre szerződtetnek cégekhez embereket, így a kölcsönző cégnek nem kell interjúkkal meg hr-es dolgokkal foglalkozni.
De szimplán azt is jelentheti, hogy cégen belül betesznek valahova máshova akár, mert túl sok a munka, és consultant-ként besegítesz.
8-as. A mi példánkat tudom elmondani, hogy szerintem mire lehet jó egy tanácsadó.
Mi ipari mérőműszereket, vezérlőket, kommunikációs eszközöket, adatgyűjtőket gyártunk.
Gyakran kell másik cég eszközeivel kommunikáló valamit fejlesztenünk úgy, hogy a másik eszköz által használt kommunikációs protokollt egyszerűen nincs honnan megszerezni. Valószínűleg a másik cég hierarchiájába túl mélyen van az a fejlesztő beágyazódva, akinek megvannak a szükséges infói. Kívülről elérni őt képtelenség, a műszaki részleg pedig a kérdéseket se érti, nyilván mással foglalkoznak. Nekünk innen nyerni, hiányos vagy hibás dokumentációkkal dolgozni hatalmas többletmunka. Ha tudnának ilyenkor küldeni egy egyszerű zöldfülűt, aki fél szemmel, de látja már az ottani világot, az hatalmas segítség lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!