Melyik sulit érdemes elvégezni 40 felett? Többi lent..
Én most 40-41 évesen ezeket végzem, illetve végeztem el az utóbbi két évben:
Geográfus Bsc.
Bérügyintéző okj
Bv. Felügyelő
Mérlegképes könyvelő
B kat. Jogositvány
Angol középfokú nyelvvizsga
Vendéglátás-turizmus BA
"Ezeket milyen munkaido beosztásban? Úgy értem a klasszikus h-pig munkarendben? (szombatonként is dolgozom)"
Nem hozzám szólt a kérdés, de én a két okj-mat h-p beosztás mellett szereztem, kéthetente szo-vas volt az oktatás, szakmánként 1-1 évig.
Mielőtt belekezdenél, érdemes átgondolni, hogy mennyire kivitelezhető. Nálunk volt jelenléti ív ez általában kötelező, ezért legalább addig ott kellett lenni az oktatáson, amíg aláírtad.
Egyéni tanrend, mert külföldön dolgoztam heti 7 nap napi 6 órában.
Távoktatás online tanórák voltak a pandémia alatt,okj-n államvizsgát is így tettük le, a munka mellett teljesítettem félévente 50-60 krediteket.
Majd hazajöttem, volt amit a munkáltató biztosított ( 4 hónapos tanfolyam H-P-ig nappali munkarendben a munkaidő terhére) de covid miatt a fele tanfolyam az itthonról ment online.
A könyvelőit távoktatásban online, az egyetemit pedig levelezőn végzem ( H-P-ig 8-12 órás ) hivatásos szolgálati jogviszony mellett.
Én bérügyintéző-tb ügyintézőt végeztem még a régi OKJ-ben, de azok megszűntek. Van helyette valami más, annak én sem jártam utána, hogy most hogy működnek, de arra számíts, hogy változott az egész rendszer, érdemes utánanézni most hogy van.
Bár őszinte leszek, ha szombaton is dolgozol, nem sok esélyed van, mert szinte minden ilyet, ami nem nappali, szombaton tartanak.
Viszont jogi asszisztensnek már jópár éve nem lehet tanfolyamon tanulni, csak egyetemen felsőoktatási szakképzés keretein belül.
Én a Károlira járok levelezőre, a második félévemet csinálom épp, 4 féléves a képzés. Nálunk mindenki munka mellett csinálja, kinek jobban megy, kinek rosszabbul. Az viszont biztos, hogy kell hozzá energiát és időt belefektetni, és szeretned is kell hozzá a jogot, nem elég annyi motiváció, hogy irodai munkát akarsz vele, mert itt kőkemény jogot tanítanak. És muszáj valamilyen szinten szorgalmasnak lenni, és motiváltnak, különben csak az idődet vesztegeted vele.
De ha van kérdésed a 3 szakma közül bármelyikhez, kérdezz, szívesen segítek :)
Bíróságon, ügyészségen, közigazgatásban vagy ügyvédi irodában, végrehajtói irodában lehet vele leginkább elhelyezkedni.
A jogászok, bírók, ügyészek munkáját segítjük gyakorlatilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!