Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik sulit érdemes elvégezni...

Melyik sulit érdemes elvégezni 40 felett? Többi lent..

Figyelt kérdés
Irodai munkát szeretnék hosszútávon végezni, melyik tanfolyam lenne ideális? Jogi asszisztens v. pénzügyi számviteli? 40 elmúltam, lassan közelebb az 50-hez. Régen bankban dolgoztam (betanított munka, banki program hasznalata). A jogi terület mennyire száraz? A jogi asszisztens végzettséggel gondolom könnyebben be lehet jutni pl. bíróságra. Illetve dilemma, hogy a pénzügyi suliban a gyakorlati részek gondolom nehezek és matekra alapulnak, (nem biztos hogy menne) viszont vszűleg több a lehetőség. Csak olyan suliba vágnék bele amit biztosan el tudok munka mellett végezni. Aki esetleg egyiket v. másikat elvegezte, tudna írni tapasztalatot?

#40 felett melyik sulit #pénzügyi v. jogi asszisztens
2022. máj. 21. 11:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%
A számvitelben csak összeadni kell meg kivonni, csak tudni kell hogy mit mivel. Ez utóbbi az egyetlen nehézsége.
2022. máj. 22. 01:28
 12/23 anonim ***** válasza:
10: akkor bohóckodj ilyen tanfolyamokkal, hogy aztán se a lehetőségeid ne legyenek jobbak, se a fizetésed. Megéri.
2022. máj. 22. 08:34
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én most 40-41 évesen ezeket végzem, illetve végeztem el az utóbbi két évben:

Geográfus Bsc.

Bérügyintéző okj

Bv. Felügyelő

Mérlegképes könyvelő

B kat. Jogositvány

Angol középfokú nyelvvizsga

Vendéglátás-turizmus BA

2022. máj. 22. 09:49
 14/23 A kérdező kommentje:
Ezeket milyen munkaido beosztásban? Úgy értem a klasszikus h-pig munkarendben? (szombatonként is dolgozom)
2022. máj. 22. 10:39
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ezeket milyen munkaido beosztásban? Úgy értem a klasszikus h-pig munkarendben? (szombatonként is dolgozom)"

Nem hozzám szólt a kérdés, de én a két okj-mat h-p beosztás mellett szereztem, kéthetente szo-vas volt az oktatás, szakmánként 1-1 évig.

Mielőtt belekezdenél, érdemes átgondolni, hogy mennyire kivitelezhető. Nálunk volt jelenléti ív ez általában kötelező, ezért legalább addig ott kellett lenni az oktatáson, amíg aláírtad.

2022. máj. 22. 10:44
 16/23 anonim ***** válasza:

Egyéni tanrend, mert külföldön dolgoztam heti 7 nap napi 6 órában.

Távoktatás online tanórák voltak a pandémia alatt,okj-n államvizsgát is így tettük le, a munka mellett teljesítettem félévente 50-60 krediteket.

Majd hazajöttem, volt amit a munkáltató biztosított ( 4 hónapos tanfolyam H-P-ig nappali munkarendben a munkaidő terhére) de covid miatt a fele tanfolyam az itthonról ment online.

A könyvelőit távoktatásban online, az egyetemit pedig levelezőn végzem ( H-P-ig 8-12 órás ) hivatásos szolgálati jogviszony mellett.

2022. máj. 22. 20:21
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én bérügyintéző-tb ügyintézőt végeztem még a régi OKJ-ben, de azok megszűntek. Van helyette valami más, annak én sem jártam utána, hogy most hogy működnek, de arra számíts, hogy változott az egész rendszer, érdemes utánanézni most hogy van.

Bár őszinte leszek, ha szombaton is dolgozol, nem sok esélyed van, mert szinte minden ilyet, ami nem nappali, szombaton tartanak.

Viszont jogi asszisztensnek már jópár éve nem lehet tanfolyamon tanulni, csak egyetemen felsőoktatási szakképzés keretein belül.

Én a Károlira járok levelezőre, a második félévemet csinálom épp, 4 féléves a képzés. Nálunk mindenki munka mellett csinálja, kinek jobban megy, kinek rosszabbul. Az viszont biztos, hogy kell hozzá energiát és időt belefektetni, és szeretned is kell hozzá a jogot, nem elég annyi motiváció, hogy irodai munkát akarsz vele, mert itt kőkemény jogot tanítanak. És muszáj valamilyen szinten szorgalmasnak lenni, és motiváltnak, különben csak az idődet vesztegeted vele.

De ha van kérdésed a 3 szakma közül bármelyikhez, kérdezz, szívesen segítek :)

2022. máj. 29. 22:53
 18/23 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, köszönöm! :)
2022. máj. 30. 16:15
 19/23 A kérdező kommentje:
Azt megkerdezhetem hogy a jogi asszisztens végzettséggel hol szeretnél/lehet elhelyezkedni?
2022. máj. 30. 21:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Bíróságon, ügyészségen, közigazgatásban vagy ügyvédi irodában, végrehajtói irodában lehet vele leginkább elhelyezkedni.

A jogászok, bírók, ügyészek munkáját segítjük gyakorlatilag.

2022. máj. 31. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!