Érdemes a Programtervező informatikus szakot Felsőfokú szakképzésen elvégezni BSC helyett?
Figyelt kérdés
El lehet vele helyezkedni vagy nagy hátrány? Gondolom ha szerzek 2-3 év releváns munkatapasztalatot és jó leszek a szakmában, akkor már talán nem lesz annyira nagy hátrány az IT-s diploma hiánya.2022. ápr. 25. 14:33
1/5 anonim válasza:
Nem, nagyon nem éri meg, a piacon senkit nem érdekel az fsz papír. El lehet helyezkedni IT-s diploma nélkül, de egy ilyen papír nem ad semmit hozzá. Jellemzően egyébként az órák ki vannak szervezve, és középiskolai tanárok oktatnak, nem az egyetemi oktatók.
2/5 anonim válasza:
Pont arra jó, hogy ha egyébként egy munkahelyre meglenne a szükséges tudásod és referenciád, de elvárják a papírt, akkor viszonylag egyszerűen egy alibi végzettséget tudj szerezni. Ennél többet ne várj tőle.
3/5 anonim válasza:
Én a BSC-t választanám, sok helyen diploma a feltétele az előléptetésnek, akkor is ha már bőven megvan a tapasztalatod az új pozihoz.
4/5 anonim válasza:
Attol fugg milyen cegnel/teruleten akarsz dolgozni. Ahol minimum egy BSc az elvaras, oda nyilvan nem fognak behivni BSc nelkul.
5/5 anonim válasza:
En atkepeztem magam, mas szakrol van osztatlan diplomam, szinten mernoki teruletrol, programozast viszont magamtol tanultam, illetve barataimtol kertem segitseget, akik elvegeztek az info kart, mellette vettem "orakat" kulfoldon.
Senki nem kerte a vegzettseget, allasinterju utan el kellett vegeznem 3 feladatot, 3 kulonbozo alkalomkor es felvettek. Diplomat berigenynel figyelembe veszik, de mondjuk ha bolcsesz szakrol kepeztem volna at magam, akkor nem erdekelte volna oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!