Munkavállalók! 10-14 napos egybefüggő szabit hogy oldjátok meg nyaralásra melóhelyváltás nélkül olyan helyeken, ahol állandóan "kevés az ember" ?
A meló okés lenne, a pénz is rendben van, de a tököm ki van hogy már öt éve nem tudok normálisan nyaralni menni evégett!
Unom már a "sor végét" !
Normális munkahelyen akkor veszed ki a szabidat, amikor akarod. Nem 7 napot, hanem az összeset. Konkrétan 20 év alatt soha nem volt olyan, hogy ne én mondjam meg, mikor akarok szabira menni. Még az olyanból sem szokott baj lenni, hogy ad-hoc másnapra kérek szabit. Egy hetes szabit azért persze előre kell jelezni, de ennyi.
Ha a munkahelyed ennyire vacak, akkor fel kell mondani és keresni mást. Ha a többi is ilyen, akkor meg képezni kell magad és úgy jobb helyre tudsz bejutni. 20 év alatt már rég nem itt lennél, ha tanulsz. Nem, nem lehetetlen. Én pl. munka mellett, levelezőn végeztem el az egyetemet.
Irodai környezetben én még nem hallottam olyan cégről, aki meghatározta, mikor menj szabira. Ez a gyártósoron szokott lenni, ott is csak a legalja cégeknél, mert a normális helyeken év elején mindenki eltervezi és szépen beosztják, hogy egyszerre ne hiányozzanak sokan.
A munka törvénykönyve kifejezetten kiköti, hogy a munkavállaló kérésére ki KELL adni úgy szabit, hogy legyen két hét egybefüggő szabadideje. (122.§)
Az nem az én bajom ha kevés az ember, vegyenek fel többet.
Sok helyen mondjuk van egy hét leállás, ami kötelező szabi, de ez legtöbbször fix és kb egy évre előre szólnak. Más esetben én se hallottam még olyanról hogy a munkahely beleszólna hogy mikor mennek szabira az emberek...
Én hallottam olyat, hogy amikor nem lenne bent sok ember, akkor kötelező a szabi.
Pl. két ünnep között és szombati munkanapokon.
"Luxus emberhez méltóan élni?"
Nem luxus.. csak nem tróger munkát kellene végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!