Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak anyagi szemszögből nézve...

Csak anyagi szemszögből nézve a megélhetési költségeket is figyelembe véve szakmunkára Svájcba vagy Ausztriába érdemes kimenni dolgozni?

Figyelt kérdés
összességében melyik országban lehet elérni egy jobb anyagi színvonalat, magasabb életminőséget?
2022. máj. 17. 20:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Svájcban az van, hogy nagyon jól keresel, de a még a németek is azt mondják, hogy oda perverznek kell lenni, hogy az ember oda menjen szabira olyan drága.

Amikor én voltam, egy ottani hamburger árából németeknél (és kb osztrákoknál is) egy drágább steaket kapsz.

2022. máj. 17. 21:02
 2/5 anonim ***** válasza:
#1 azért nem kell az ördögöt a falra festeni, az árak a svájci fizetésekhez vannak szabva azért többnyire, egy normális szakmával nagyságrendekkel magasabb színvonalon lehet élni, mint itthon. Magyar, de német/osztrák fizetésből persze, hogy drága, de pl Magyarország is drága egy ukrán kb átlag bérből élőnek 😀
2022. máj. 17. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:

2 nem beszéltem magyar fizetésről, az osztrákhoz hasonlítottam meg a némethez.

Német mérnöki fizetésből lassan hitelmentes vagyok 10 év alatt a házamra. Egy svájcban élő mérnök ismerősöm eleve úgy vett hasonlót, hogy nem is reménykedik, hogy valaha ki lesz fizetve.

Meg ismerek egy másik embert, aki ott másfélszer annyit keres mint én németeknél. Cserébe az élelmiszer (főleg hús), albérlet stb. 2-3-szor annyiba kerül. De nagy üzlet.

Meg ott másra vannak berendezkedve. Kb. Hogy élj a mának és pörgesd a gazdaságot.

2022. máj. 17. 22:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Én mindenféleképpen Ausztriát javaslom! :)
2022. máj. 20. 08:07
 5/5 anonim ***** válasza:
68%
Svajc sokkal jobb, Ausztriaban sokkal szarabbak a fizuk illetve az ado is sokkal magasabb. En mindket helyen dolgoztam, hat osszehasonlithtatatlan, a svajci megtakarításom kb haromszoros volt az osztrakhoz kepest.
2022. máj. 20. 12:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!