Csak anyagi szemszögből nézve a megélhetési költségeket is figyelembe véve szakmunkára Svájcba vagy Ausztriába érdemes kimenni dolgozni?
Svájcban az van, hogy nagyon jól keresel, de a még a németek is azt mondják, hogy oda perverznek kell lenni, hogy az ember oda menjen szabira olyan drága.
Amikor én voltam, egy ottani hamburger árából németeknél (és kb osztrákoknál is) egy drágább steaket kapsz.
2 nem beszéltem magyar fizetésről, az osztrákhoz hasonlítottam meg a némethez.
Német mérnöki fizetésből lassan hitelmentes vagyok 10 év alatt a házamra. Egy svájcban élő mérnök ismerősöm eleve úgy vett hasonlót, hogy nem is reménykedik, hogy valaha ki lesz fizetve.
Meg ismerek egy másik embert, aki ott másfélszer annyit keres mint én németeknél. Cserébe az élelmiszer (főleg hús), albérlet stb. 2-3-szor annyiba kerül. De nagy üzlet.
Meg ott másra vannak berendezkedve. Kb. Hogy élj a mának és pörgesd a gazdaságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!