Ingatlanközvetítőnek vagy biztosítósnak szívásabb lenni? Mindkettőhöz egyéni vállalkozói kell és fizess magad után minden költséget, megéri ma valamelyik?
Figyelt kérdés
2022. máj. 17. 18:43
11/14 anonim válasza:
#10: Nyilván, ha messze van az eladandó ingatlan, akkor van értelme közvetítőt alkalmazni. De a legtöbb esetben nem erről van szó, hanem az ember azt a lakást árulja, amiben él. Olyankor viszont semmi értelme az ingatlanosnak.
12/14 anonim válasza:
Miért ne lenne értelme? Az a baj, hogy sok tulajdonos nincs tisztában az ingatlanja értékével, így irreálisan túlárazza. Meg hiába tölti fel ingatlan . com-ra vagy bárhova, egy lakás lesz a tucat közül. Hónapokig csak állni fog a lakás és a tulaj nem fogja tudni miért. Ilyenkor jön az ingatlanos, aki felméri a lakás tulajdonságait, ad egy átlag piaci és egy túlárazott árat, amiért még elmehet, de attól többért nem. Ezután a belső ügyfélkörökből kitudja ajánlani az ingatlant, amiból lesz 10-20ember aki megnézi a házat és abból max 1-2 ad ajánlatot. Szóval ma már annyira könnyen egyedül nem lehet eladni lakást. Vagy nagyon jó a lokáció ahol van vagy van valami extra a lakásban, hogy pl. 60-70nm2 de nagyon jó az elosztása stb. De rengeteg lesz a komolytalan érdeklődő ha egyedül próbálja eladni az ember. Ezért jó az ingatlanos, megbízod dolgozik helyetted és gyorsabban elkell az ingatlan. Szóval a normális ügynök az csinál is valamit.
13/14 anonim válasza:
De a normális ügynök az százból egy!
És ingatlannál nem úgy van, mint az autónál. Mert ha kereskedőnek adod el az autódat, akkor nyilván kevesebbet kapsz érte, mintha kézhez adnád el, de azonnal megkapod a pénzed és nem neked kell kínlódni a hirdetéssel, bemutatással, stb. Ingatlannál nem így van.
14/14 anonim válasza:
Ha rendes az ingatlanos akkor a tulajnak csak annyi a feladata, hogy a megbeszélt időpontban mutatható legyen a lakás és ennyi. Én is ingatlanos vagyok. Meg is dolgozok azért a jutalékért, azért bíztak meg, hogy eladjam bizonyos időn belül a lakásukat. Nekem nem jó ha csak simán hirdetve van a lakás, én belső köreinkből ki is ajánlom és intézek mindent, azért hogy az ügyfél elégedett legyen és ő is a pénzéhez jusson és én is. Nem csak az ajánlat elfogadásáig és aláírásáig vagyok az ügyfelemmel, hanem végig az órák átírásáig stb. Csak tényleg nagyon híg a szakma és a kókler, aki hazudozik a vevőnek és az eladónak is, hogy a jutalékot átvéve eltűnjön. Ezért nehéz szemben úszni az árral, de mégis nagyon jó szakma. Főleg ha az emberek tényleg bíznak is benned és elégedettek. Nekem csak ez számít a pénz mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!