Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Berlini Erasmus alatt mit...

Berlini Erasmus alatt mit dolgoznátok?

Figyelt kérdés

Pénzügy és számvitelt tanulok, jövő tanévben megyek Berlinbe Erasmusra. Szeretnék valamit dolgozni, hogy kicsit jobban tudjak költekezni, esetleg néha hazarepülni.

Valami pénzügyes munkát keresnék. Szerintetek a multik fogadnak ott erasmus-os diákokat, vagy fél év túl kevés idő lenne, egy esetleges internshipre?

Kávézóban, meg hasonló helyeken nem szeretnék dolgozni.

2022. máj. 16. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Erasmus alatt biztos, h nem dolgoznék, inkább élveztem, h kint vagyok. Haza repülés meg kizárva, csak félév végén jönnék (idő és pénz miatt is)

Inkább előtte dolgozz és tegyél félre rá.

2022. máj. 16. 13:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teljesen egyetértek az első válaszadóval, ha az egyetem alatt egy félévet ki kell hagyni munka miatt, akkor az az Erasmus félév legyen.

Én egy évet voltam kinn egy kettős diplomás program miatt, és életem messze legjobb éve volt.

Fél év nagyon gyorsan elrepül, eszembe nem jutna még Berlinből sem hazajönni, pláne ha centizni kell a zsetont, abból a tíz-húsz k-ból inkább menj el egy jót bulizni :D

A nyári multis internshipek nem fizetnek jól, de ha fiú vagy, én javaslom az építőipart, 3 hónap alatt össze tudsz szedni egy nagyon kellemes erasmusra való összeget, és utána érteni is fogod, miért jó az ha tanulsz, és utána irodában melózol ( saját példa, én nyarakat húztam le így a mezőgazdaságban)

2022. máj. 16. 15:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Az erasmus nekem leginkább azért kell, mert jól mutat a CV-ben. Nem szeretnék bulizni, fejlődni szeretnék.

Azért tettem fel a kérdést, mert voltam a Morgan-nél nyílt napon, és ott sok olyan gyakornok dolgozik, aki Magyarországon van mesterképzésen, de más országból jön, tehát ideiglenesen lakik itt 1-2 évre.

Az érdekelne, hogy hasonló cégeknél ez erasmussal is megoldható-e, egy 10 hetes internshipre mondjuk, vagy nem gyakori. Fél évet leszek kint, ezért ez a felső határ, amit tudnék dolgozni.

2022. máj. 16. 16:41
 4/6 Bogi11 válasza:
Azóta hogy alakultak a terveid?
2022. nov. 1. 15:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy Berlin a terv. Jövő ősszel szeretnék menni.
2022. nov. 1. 16:34
 6/6 Bogi11 válasza:

Akkor arra nem kellett már beadni a pályázatot? Melyik egyetemre mész? Az ELTE-ről elég kevés lehetőség van. Számít, hogy milyen presztizse van az egyetemnek, vagy inkább a helyszín motivál?

A Morgan-nél gyakornokként nem próbálkoztál?

2022. nov. 17. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!