Milyen diplomával lehet külföldön könnyen elhelyezkedni?
Amire van igeny ra, jelenleg IT, mernokok.
De ahhoz folyekonyan kell beszelni idegen nyelven
Azt azért nem érdemes elfeledni, hogy külföldön sokkal nagyobb a versengés. Sokkal többen pályáznak ugyanarra az állásra és nehezebb kitűnni is.
Emiatt szerintem pályakezdőként egyetem után nem is érdemes kimenni külföldre, pláne hogy ennyire kezdőként alig keresel többet mint a minimálbér. (Például Angliában 17k a minimálbér és 23-25k általában az éves kezdőbér úgy az első 2 évig.)
Tapasztalattal már sokkal érdemesebb kimenni és sokkal jobb a fizetés, de véleményem szerint még ígyis nehezebb kint elhelyezkedni mint Magyarországon. Érdemes csak akkor megindulni ha már megvan fixen az állás.
Ez amit leírtam IT-ra igaz javarészt.
IT-s diplomákon kívül jó tud még lenni bármely más mérnöki papír, de találsz munkát közgazdászként is, fogorvosnak lenni kincs, nyilván EÜ-s végzettséggel egy csettintés alatt kapsz állást de sok helyen kint sincs jól megfizetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!