Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogi előadóként mennyit...

Jogi előadóként mennyit kerestek Budapesten?

Figyelt kérdés
Légyszíves írjátok le, hogy hány év tapasztalatotok van (0-3 év), illetve hogy mekkora vállalatról van szó. Pályázni szeretnék 1 év ügyvédi irodában szerzett jelölti tapasztalattal, de sajnos nincs reális infóm a bérekre vonatkozóan.

2022. máj. 6. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is nagyon érdekelne, mögöttem is kb 1 év jelöltség van, de nem érzem magaménak az ügyvédkedést.
2022. máj. 6. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb pénzintézet, 1 éves tapasztalattal mi br. 400-500e vettünk fel jogi elöadót, tapasztalattól függöen.
2022. máj. 7. 18:21
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi, 2-es az infót!

#1: te miért nem érzed magadénak az ügyvédi pályát?

2022. máj. 7. 23:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ház nézd, én már több helyen is voltam jelölt, egyiknél még az átlagos fizetésnél is jóval alacsonyabbat adtak, de mivel első főállás volt, meg más lehetőség nem volt, elvállaltam. Az idő nagy részében futárkodtam, iratokat kézbesítettem meg földhivatalba járkáltam, sok érdemi dolog nem volt. Ahol most vagyok ott már többet tudok tanulni és tapasztalni, de az a nyomasztó, arrogáns légkör itt is jelen van. Egyszerűen az emberként való bánásmód hiánya, amit jellemzi az ügyvédeket, ügyvédi irodákat, mindenhol egy utolsó senki vagy jelöltként, és itt nem azt értem, hogy néha túlórázni kell, mert az más munkahelyen is van, hanem, hogy néha full értelmetlen, haszontalan feladatokat adnak, sokszor nem jön visszajelzés a munkára, meg a már említett, vidd ide vidd oda utasítások, amit egyébként az asszisztens vagy egy futár is meg tudna csinálni.

Nem tudom milyen a jogi előadók élete, lehet nem sokkal jobb, de úgy vagyok vele, hogy annyira nem akarok minden áron ügyvéd lenni, hogy ilyen toxic környezetben dolgozzak még éveket. Szakvizsgázni előadói múlttal is lehet, ha meg az megvan, a kutyát nem érdekli majd, hogy 3 évig évig voltál jelölt vagy csak 1-2, meg eleve, nekem mindig is a céges jogászi pálya volt a szimpatikus, csak ilyen hirdetésekből baromi kevés van (kis kkv-hoz menni meg nem sokkal jobb, mint kis ügyvédi irodában lenni szerintem)

2022. máj. 8. 12:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Nekem is az volt a tapasztalatom egy kis irodában, hogy olyan munkákat kell elvégeznem, amihez aztán nem kell diploma… földhivatal, posta, közjegyző, kormányhivatal és társai. Egy jobb helyen ezt titkárnő/asszisztens végzi…

Nagy nyomás alá helyezés szintén zenész, néha napokig csak uborkaszezon van, mert nincs idő kb. arra sem, hogy kapjak feladatot, néha meg csináljak meg mindent de még ma egyszerre.

2022. máj. 8. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, kiszámíthatatlan az egész, nem lehet tervezni. Van, hogy este 6-kor jut eszükbe minden. Fizetés meg szerintem nevetséges mindenhol, bármilyen nagyobb cégnél jobban megbecsülik az ott dolgozókat, jelöltként egy bio-rabszolga vagy, akit úgyis le tudnak cserélni bármikor.

Szakvizsga után sem jobb a helyzet, vagy nyitsz saját irodát, ami egy kínszenvedés meg tuti minuszos az elején, vagy elmész alkalmazott ügyvédnek, amit az irodák 90%-a nem szeret, mert többe kerül nekik. Emiatt van a legtöbb helyen, hogy átláthatatlan katyvasz a szerkezet, ilyen olyan társulásokkal meg a jóég tudja mikkel.

Én tuti messziről elkerülöm ezt az egész káoszt, ha sikerül normális helyet találnom.

2022. máj. 8. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!