Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez mennyire számít jónak...

Ez mennyire számít jónak pályakezdőként?

Figyelt kérdés

Nemrég diplomáztam és kezdtem el irodában dolgozni,kívancsi lennék ennyi idősen ki mennyiből él és hogy osztja be a pénzét.

Én 280nettót keresek+havi kb 30nettó szépkártya.

Albérletet nem kell fizetnem, mert a szüleimnek van pluszban wgy kis lakása (35nm), itt élek. Egy hónapban a rezsi 30ezer, kb 60at költök kajára és a szépkártya vendéglátásból szoktam finanszírozni az ebédemet (rendelem),tehát az nincs benne a 60ban. Sajnos inzulinrezisztenciám van,így a kaja nekem elég drága.

júniustól 10ezer lesz a bérlet(most még diákom van), 11ezer a kondibérlet, a többi szórakozás,ruha,stb.

Havi 50et tudok félretenni.

Nagyon siralmas?

23N

#munkahely #pénz #karrier #Kötlségvetés
2022. máj. 5. 22:06
1 2
 11/15 ascelpius ***** válasza:
48%

23 évesen saját ingatlanban lakva a havi 280 nettó egy kényelmes életmódot biztosít egy ember számára, nem gondolom, hogy lenne panaszra okod. A havi költéseidet pedig átnézném, mert ha 280-ból 90-et költesz önfenntartásra (60 kaja+30rezsi) és a hónap végére 50 ezred marad, akkor valahol nagyon elfolyik a pénz.

(ami persze nem gond; a kérdés mi a cél: gyűjtünk-e éppen valami nagy dologra és kell a pénz vagy csak tartaléknak szánod)

Én annó amikor ennyit kerestem, akkor volt az albérletem 120 mindennel együtt, kajára nagyjából ugyanannyi ment el mint neked és mégis megmaradt ~60-70k hó végére

2022. máj. 6. 09:59
 12/15 A kérdező kommentje:

Sajnos elég sokat költök ruhára és egyéb ilyen termékekre, illetve sok program van barátokkal.

Igazából nem gyűjtök semmi nagy dologra, csak félreteszek biztonsági okokból.

2022. máj. 6. 12:05
 13/15 anonim ***** válasza:
39%
Teljesen jó, a tapasztalatot nézd, meg azt hogy hova tudzs majd később lépni.
2022. máj. 6. 12:06
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

Kezdésnek jó és nyugisabb, mint az átlag embereké.

Idővel látni fogod mit merre s hogyan lehet jobbá tenni, fejlődni, feltörni, ha olyan személyiség vagy.

Amit javaslok:

Minden havi bevételedet, költekezésedet stb-t érdemes táblázatban vezetni. A pár ft-os rágótól egészen a nagyobb kiadásokig.

Fog még formálódni a személyiséged, több rálátásod s tapashtalatod lesz, így az anyagi dolgoknál is változnak a prioritások.

A külön élés sok mindenre kihat. Számomra pl nagyon jó lett volna, ha mielőbb külön mehettem volna, ugyanis a folytonos emberi zajok, alkalmazkodás és miegymás irritált, pár konfliktus pedig vissza is tartott vagy visszahúzott lélekben.

Külön élve előbb kibontakoztam volna, mivel nem húztak volna vissza.

Pl asztalomon látott terveim leszólása maradandi, hozzá nem értő személyek általi negatív vélemények.

Naív álmodozónak mondtak, mára igyekeznek jópofizni, csak nálam ez nem működik. Semlegesen emberként kezelem ennyi, de nem engedem közelebb egyiküket se.

S ez csak az én példám, vannak toxikusabbak, rosazabbak is.

Úgyhogy értékeld s becsüld amid van, avagy adódott és élj vele.

Nem visszaélésről beszélek, csak hozd ki a maximumot a jelendől.

Pár vulgáris kommentelővel meg ne foglalkozz. Az olyanokban fel nem dolgozott lelki problémák vagy/és megrekedt mentalitás lapul.

Sok sikert és mégszebb jövőt, boldogságot kívánok!

(karriertől a magánéletig - minden összefügg mindennel.)

2022. máj. 6. 12:48
 15/15 ascelpius ***** válasza:
0%

11es vagyok

Ha nincs külön cél, akkor amit mindenképp össze kell rakni az 3-5 havi bérnyi tartalék vész esetére (hosszabb idejű táppénz betegség/baleset miatt, elveszíted a munkádat etc.)

A költés visszafogására meg amit tudok tanácsolni az pedig, hogy egy hónapig tételesen vezeted mire mennyit költesz (úgyis pont hónap eleje van, most jön a fizu, pont látnád két fizu közti történéseket) Ebből ki lehet szűrni mire megy el sok pénz és átgondolni, hogy tényleg szükséges például minden hónapban 30ért ruhát venni meg 8ért parfümöt.

Illetve még egy jó költségvetési szabály az 50/30/20: fizu fele mehet önfenntartásra, 30% szórakozás és nem létfontosságú dolgok és 20% menjen megtakarításra (nyílván a %ok variálhatók, például nálad nem éri el 50%ot a megélhetési költség ezért a maradékot mondjuk elfelezheted a másik két "kassza" között)

2022. máj. 6. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!