Ezt a Front-end "karriert" mennyi idő lenne felépíteni, illetve lesz-e értelme neki pár év múlva is?
A tervem: HTML5 + CSS + JavaScript + Angular illetve ha lenne bennem még akarat hozzá, akkor UI/UX.
Pár évvel ezelőtt nekiláttam, élveztem is, de komoly életkrízisbe kerültem, és szüneteltetnem kellett ezt a tervet, mert nem tudtam sehogy kivitelezni.
Azóta rendbe jöttem, és arra gondoltam, hogy a fent említett tervet most végig viszem, bár igaz, már sajnos 29 leszek, szóval nem mai darab....
A probléma, hogy szinte a nulláról kell kezdenem, mert rengeteget felejtettem.
A backend része nem érdekel a webnek, és diplomát sem szeretnék szerezni.
Mekkora az esély, hogy tudnék munkát vállalni, ha tisztességesen képezném magam?
"HTML5 + CSS + JavaScript + Angular"
Hát azért ezek már elég régi technológiák.
Én akkor már inkább typescript+angularral kezdenék + react és talán egy kis nodejs. (és a hozzájuk tartozó további keretrendszerek) És ez kezdésnek.
Plussz abban igaza van a korábbi hozzászólóknak, hogy mégis mi alapján szelektáljanak az interjúztatók? Nem hívhatnak be mindenkit aki beleírja a CV-be, hogy elvégeztem a középsulit + netről tanultam kis anyagot. (mert ebből rengeteg van)
Közben meg egyetemről/bootcampekről jönnek ki a juniorok akik legalább valami végzettséget tudnak felmutatni amiből ki tudnak indulni.
Jobb cégeknél kukába (nem valami Pista BT, ahol a minimálbérnél kicsit jobban fizetnek és vannak 3-an) megy az olyan CV amit mondtam.
Én a helyedbe tanulnám a fentebb említetteket és utánna elmennék bootcamp-re. (több ilyenre már kell minimális programozó tudás a felvételihez)
Szia!
A html css JavaScript jó választás de angular helyett react-et ajánlok. Biztos vagyok benne, ha elég időt rászánsz akkor 6-8 hónap alatt simán el tudsz helyezkedni. Magam megjártam az egyetemet. De ott semmi front end nem volt. Tehát magamtól kellett tanulnom. Az egyetemet egy év után ott hagytam. Sőt, elkezdtem egy bootcamp-et és azt is ott hagytam. Na de miért tennék ilyet? Kezdjük ott hogy a bootcamp a legjobb bootcamp volt és jelenleg is az országban. Felvételi is volt, ahol már kódolni kellett. Nem mindenkit vettek fel. Túl nagy vonalakban ment az egész és tudod milyen source-t használtak? Udemy + youtube és official source. A végső projektek pedig kész sémák voltak amiket már szinte hogy lekellett copyzni és a mentorok segítettek. Ezt már csak utólagosan tudom, ahogy a kapcsolatban maradt társaim mesélték. Egyébként két vizsgám is 90% felett volt. Orbitális pénzlehúzás. A szerződések brutalisak. S nem is biztos hogy fejlesztő munkát ad, lehet tesztelő vagy rendszer üzemeltető.
Magam tanultam a front endet. Kiváló udemy-s kurzusok vannak fennt és ott a stackoverflow is segítségnek, a YouTube is segít néha.
Azóta senior vagyok. React-t tanultam. Aki azt mondja hogy ehhez diploma meg bootcamp kell. Ne hallgass rájuk, kérlek. Ami fontos hogy készíts egy portfóliót. Abban legyen 3-4 projekt. Készülj fel interjú kérdésekre. Keress rá Google-n hogy front end interview questions.
Mivel már én veszek fel juniorokat. S nem egy kis cégnél vagyok, így ha azt látom hogy valaki magától tanulta meg a front endet. Előrébb veszem. A bootcamp-esek minket nem érdekelnek. Túl keveset tudnak, tisztelet a kivételnek. Többségében azt mondhatom, hogy bármikor felvennék egy olyat aki magától tanult, mint azt aki bootcamp-ről jött, vagy diplomás. Kifejezetten tudom, hogy jelenleg minden egyetem régi dolgokat tanít, matekot nyomat és back end megy leginkább, az is régi technológiával.
Sok szerencsét kívánok!
Privátban nyugodtan írj rám.
Üdvözlettel,
Egy magától tanult senior react fejlesztő
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!