Mi a pláne egy olyan munkakörben ahol alacsony a bér, és még elvi szinten sincs fejlődési lehetőség? Pl EU admin egy kórházban-ledolgozhat valaki egy életet is, és sehonnan sehova jut, nincs szakmai fejlődés sz--r bér-mi a pláne benne akkor?
", jó neked a gyárban, "
Én nem gyárban vagyok.Még rosszabb. Közig.
Na akkor ott, neked ez a maximum, örülj neki hogy dolgozhatsz.
Melyik gyárból melyikbe ment át az ismerősöd?
"Milyen normális szakma az, amit 3 év alatt kettőt is lehet abszolválni? elárulod?"
Egyik rokonom most fogja kezdeni a villanyszerelő OKJ-t (tudom, már nem OKJ a rendes neve, nem kell belekötni), egy szűk év alatt el lehet végezni. Van többféle időbosztásban, nappali, esti, hétvégi stb. tehát bárkinek bele kell hogy férjen. Igen, azzal is tisztában vagyok hogy az oktatásban megszerzett tudás édeskevés a gyakorlatban. De arra jó hogy segédnek elmenjen egy szaki mellé, ott kezdőként sem fog kevesebbet keresni mint a gyárban, 2-3 év gyakorlat után amikor már önállóan dolgozik, akkor pedig jóval többet.
"az elkezdett egyetem meg lósz-***r. és akkor mi van ha elkezdi?"
Például arra mész az elkezdett egyetemmel, hogy mellette a szakmában tudsz már dolgozni. Én nappali tagozat mellett heti 20 órás mérnökgyakornoki munkából ösztöndíjakkal együtt többet megkeresek, mint egy átlag gyári biorobot. Persze ehhez piacképes szakot kell választani és tanulni kell ezerrel. De ezt az utat nem javaslom neked vagy az ismerősödnek, mert itt fel is kell mutatni valamit és nem csak alibizni meg másra mutogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!